„Pentru Direcţia Economică, anul 2015 a fost unul care a făcut diferenţa. Am reuşit să creăm premizele pentru ca alte direcţii din Primărie şi îşi atingă ţintele, atât în implementarea proiectelor europene cât şi bugetele de investiţii proprii. A fost un an de care e mai bine să-ţi aminteşti decât să-l trăieşti”, a spus Nadia Haş, şefa Direcţiei Economice din Primărie cu ocazia prezentării bilanţului anului trecut, alături de viceprimarul Huszar Istvan şi de directorul adjunct, Sorin Iacob.
2015 va rămâne în istoria recentă a oraşului ca fiind aducător al celui mai mare grad de îndatorare, din cauza derulării proiectelor cu finanţare internaţională. „Au fost luate patru împrumuturi în valoare de 55 milioane euro pentru susţinerea investiţiilor”, a zis Haş. Ultimul credit, accesat luat de la CEC pe final de an, în valoare de 100 milioane lei, are scadenţă în acest an, fapt care face să intrăm în 2016 cu un grad de îndatorare record, aproape de 70%!
„Dacă totul mergea bine, în sensul primirii banilor de la Uniunea Europeană la timp, nu ar fi fost nevoie de acest credit”, precizează şefa Direcţiei Economice.
Din cauza nevoii acute de lichidităţi, 2015 a fost anul intensificării goanei după datornici. „A fost cel mai activ în executările silite”, a mai spus directoarea.
„Proiectele Direcţiei Economice pentru anul 2016 sunt adecvate provocărilor care ne aşteaptă în acest an, provocări legate de implementarea sistemului de impozitare stabilit de noul Cod Fiscal. De asemenea, avem preconizată o activitate foarte intensă de completare a bazei de date cu informațiile, care în acest moment lipsesc, pentru stabilirea impozitelor pe anul 2016. Primul obiectiv este, însă, să asigurăm managementul financiar adecvat pentru proiectele pe care autoritatea locală şi le propune”, este concluzia Nadiei Haş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!