[eadvert]
Pregătire teoretică și practică, burse de merit în perioada celor doi ani de studiu, cazare și masă, transport, toate materialele necesare studiului, echipament individual de protecție si oferirea unui loc de muncă în una dintre locațiile Holcim. Aceasta este oferta educațională a Grupului Holcim prin programul educațional Școala Tehnică Holcim din Aleșd, județul Bihor pentru tinerii care doresc să obțină un loc de muncă avantajos în industria cimentului.
Școala Tehnică Holcim oferă o oportunitate unică pentru 20 de tineri absolvenți de liceu cu profil tehnic sau real. Astfel, Holcim în colaborare cu partenerul său educațional, Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, județul Bihor, îi vor pregăti din punct de vedere profesional pe aceștia să lucreze în industria materialelor de construcții.
„Căutăm tineri care doresc să descopere lucruri noi, curioși și ambițioși, pregătiți să își dezvolte cunoștințele tehnice, să învețe ce înseamnă munca în echipă și colaborarea cu profesioniști. Programul educațional are menirea de a pune, pe perioada a 2 ani de studii, bazele viitoarei cariere în industria construcțiilor pentru viitorii absolvenți ai Școlii Tehnice.“ este mesajul transmis de Florina Rusneac, Manager Resurse Umane și Coordonator Școala Tehnică Holcim.
Programul educațional oferit de Holcim România începe în septembrie 2023
Școala Tehnică Holcim din Aleșd asigură: pregătire teoretică și practică, burse de merit în perioada anilor de studiu, cazare și masă, transport, toate materialele necesare studiului și echipament individual de protecție.
Programul educațional pus la dispoziție de Holcim Romania durează doi ani și pregătește tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, prin intermediul modulelor teoretice și practice, sub îndrumarea mentorilor Holcim și Somaco – companie parte a Grupului Holcim Romania și a profesorilor Colegiului Tehnic Alexandru Roman Aleșd.
Modulul teoretic include cursuri tehnice: procesul și tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă, electrică, calitate, tehnologia prefabricatelor, SSM și mediu, dar și cursuri generale precum matematică, fizică, chimie, limbi străine (engleză), desen tehnic, IT.
La sfârșitul anilor de studiu, cursanții vor primi o diplomă cu calificarea de Tehnician în industria cimentului. De asemenea, vor avea loc de muncă asigurat în una dintre locațiile Grupului Holcim România.
Cum te înscrii?
Înscrierile se pot face pe www.holcim.com, secțiunea Cariere, pe WhatsApp la numărul de telefon 0758016284 sau la secretariatul Colegiului Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, Județul Bihor, până în 15 august 2023.
Documentele necesare pentru înscriere sunt: scrisoare de motivație, copie CI, certificat naștere, certificat căsătorie (dacă este cazul), diplomă de bacalaureat sau adeverință de absolvire, foaie matricolă a celor patru ani de liceu și adeverință de la medicul de familie.
Perioadă examinare: 22 – 25 august 2023
Examen scris: 22 august 2023
Materii de examen: matematică, fizică, chimie
Bibliografie:
Matematică I. Operații cu numere reale a. Puteri b. Radicali c. Calcul algebric II. Ecuații de gradul I, II și III III. Funcții de gradul I și II. Operații cu funcții. IV. Elemente de trigonometrie a. Funcțiile sin, cos, tg, ctg b. Formule trigonometrice fundamentale c. Ecuații trigonometrice V. Calcule cu procente VI. Sisteme de ecuații VII. Elemente de geometrie plană și în spațiu a. Calculul perimetrelor, ariilor, volumelor b. Corpuri geometrice și formule de calcul în corpuri geometrice c. Desfășurarea corpurilor geometrice
Fizică I. Principiile mecanicii Newtoniene și tipuri de forțe II. Legea lui Newton III. Masă și greutate (Definiție. Formule de calcul) IV. Forțe gravitaționale și acceleratii gravitaționale (Definiție. Formule de calcul) V. Lucru mecanic. Putere mecanică. Energie mecanică. (Definiție. Formule de calcul) VI. Echilibrul corpurilor VII. Sistemul internațional de unități de măsură. Multipli și submultipli. VIII. Legea lui Ohm a. Condensatoare b. Rezistență c. Electromagnetism. Câmpul magnetic d. Inducția electromagnetică IX. Transferul de căldură. Convectie. Radiație. X. Legea transformării izoterme, izocore, izobare. XI. Principiul I și II al termodinamicii
Chimie I. Simbolurile elementelor chimice II. Valența elementelor III. Solide a. Cristaline b. Metalice c. Ionice d. Covalente e. Moleculare IV. Lichide a. Structura b. Soluții c. Concentrația molară V. Acizi și baze. Proprietăți VI. Gaze. Starea gazoasă. Transformări de baza. VII. Clasificarea substanțelor chimice VIII. Clasificarea reacțiilor chimice IX. Combustibili
Evaluarea profilului psihologic, interviul și evaluarea orală a cunoștințelor de limba engleză vor avea loc în perioada 23 – 24 august 2023. Rezultatele se vor afișa în data de 25 august la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd (str. Ciocârliei nr. 4, cod poștal 415100, județul Bihor).
Pentru informații suplimentare, contactează reprezentații Holcim la numărul de telefon 0758 016 284 sau pe grupul nostru de WhatsApp scanând codul QR.
Advertorial
Citiți principiile noastre de moderare aici!