Culmea tupeului este că aceste cadre medicale au decis să comită infracţiuni cu banii de medicamente din programe naţionale de sănătate – diabet, cardiologie, pentru copii etc. eliberând şi reţete fictive.
Astfel, suspecţii sunt bănuiţi că doi ani, între 2012 – 2014 au înşelat sistemul de sănătate prin creşterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente medicamentelor cu şi fără contribuţie personală utilizată în tratamentul ambulatoriu şi a medicamentelor şi materialelor sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale cu scop curativ şi implicit a sumelor raportate şi ulterior decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – precizau procurorii DIICOT la finele anului trecut.
În 27 noiembrie 2014, ajutaţi de mascaţii de la Poliţie, procurorii DIICOT au descins la Spitalul Curteanu şi la medici de familie şi au executat 67 de percheziţii luând mai multe documente.
Joi, la DIICOT nu s-au făcut audieri pe domeniul oncologiei ci pe programele precizate mai sus, SRI oferind sprijin tehnic şi în acest dosar.
În comunicatul trimis joi de DIICOT se precizează un prejudiciu de aproximativ 700.000 euro, fiind eliberate peste 14.000 de reţete fictive.
Citiți principiile noastre de moderare aici!