Aniversarea a 20 de ani de Şcoală Electronică a avut loc marţi în sala de conferinţe a Bibliotecii Universităţii. La manifestare au participat cadre didactice, absolvenţi, studenţi şi reprezentanţi ai companiilor de profil din oraş.
Cu această ocazie a fost prezentat modul în care s-a dezvoltat învăţământul academic de electronică şi telecomunicaţii la Oradea, realizările cadrelor didactice şi câte ceva despre cercetarea ştiinţifică a colectivului Şcolii Electrotehnice.
Scurt istoric
Specializarea Electronică Aplicată a funcţionat în anul 1990-1991 ca învăţământ de zi, fiind acreditată începând cu anul 1998. Ea a fost reacreditată în 2004 şi 2010. Din septembrie 2006, Facultatea de Electrotehnică şi Telecomunicaţii a primit autorizare de organizare a programelor de studii de licenţă „Reţele şi software de Telecomunicaţii” şi „Inginerie Medicală”.
În ianuarie 2009, Facultatea a primit acreditarea pentru două programe de studii de masterat în acelaşi domeniu, respectiv „Tehnologii Audio -Video şi Telecomunicaţii” şi „Sisteme Electronice Avansate”.
Catedra de Electronică a fost înfiinţată în 1993 şi s-a transformat în departament în iulie 2011. Aici îşi desfăşoară activitatea 20 de cadre didactice, dintre care şase profesori universitari, trei conferenţiari, patru şefi de lucrări cu doctorat, trei şefi de lucrări doctoranzi, doi asistenţi şi alţi doi preparatori, toţi doctoranzi.
Cadrele didactice sunt implicate în numeroase granturi, proiecte şi contracte de cercetare naţionale şi internaţionale, veniturile obţinute din cercetare fiind folosite pentru dotări şi dezvoltare.
Toate acestea au dus la clasificarea domeniului de studii „Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii” de la Universitatea din Oradea în categoria C, clasificare onorantă în contextul nivelului ridicat existent în ţară în acest domeniu şi care permite organizarea de programe de studii de masterat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!