Facultatea de Stiinţe Economice din cadrul Universitatii din Oradea sărbătoreşte 20 de ani de existenţă. Cu această ocazie a avut loc a VII-a ediţie a Conferinţei Internaţionale „Integrarea europeană – noi provocări”. Conferinţa se desfăşoară în parioada 27 – 28 mai.
„Bucurându-se de uncriză» şi confruntării cu priorităţile creşterii inteligente, durabile şi favorabile incluziunii (Europa 2020), le ridică în faţa oricărui economist şi cercetător în domeniul larg al ştiinţelor economice (administrarea afacerilor, afaceri internaţionale, contabilitate, economie, finanţe, management, marketing etc.), cu referire atât la cadrul specific al României, ca nou stat membru al Uniunii Europene, cât şi la cadrul general al celor mai recente politici şi practici europene”, a informat prof. univ. dr. Anca Dodescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice.
Titlu
280 de lucrări ştiinţifice au fost înscrise la cele patru secţiuni ale conferinţei: Afaceri Internaţionale şi Integrare Europeană; Economie şi Administrarea afacerilor; Finanţe, Bănci şi Contabilitate; Management şi Marketing. Peste 250 de cercetători din învăţământul superior economic românesc, precum şi din Franţa, Germania, Italia, Spania, Ungaria, Republica Moldova iau parte la această conferinţă.
Deschiderea oficială a conferinţei internaţionale „European Integration – New Challenges”, ediţie aniversară dedicată sărbătoririi a 20 de ani de la înfiinţarea învăţământului economic academic orădean, a avut loc, ieri, în Aula Magna a Universitatii din Oradea, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii academice orădene şi a numeroşi invitaţi din cadrul Facultăţilor de Ştiinţe Economice din România şi din străinătate.
În cadrul acestor manifestări a avut loc şi ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române, preşedintele Asociaţiei Generale a Economiştilor din România.
În acelaşi context, a fost lansată cartea „Cuminţenia pământului. Strategii de supravieţuire a poporului român”, de Mircea Maliţa. Cartea a apărut anul trecut la Editura Corint.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!