Din cele peste 630 de persoane care își execută aici pedepsele privative de libertate, 560 au fost selecționate anul trecut pentru muncă.
„257 au lucrat pentru firme sau instituții, 245 au desfășurat activități în cadrul penitenciarului, 29 au muncit la gospodăria agro-zootehnică, iar 5 au participat la activități de voluntariat. Veniturile generate de aceste activități au totalizat peste 2 milioane de lei, din care o parte a fost alocată îmbunătățirii condițiilor de detenție și susținerii programelor de reintegrare”, a detaliat comisarul Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.
Datele fac parte din bilanțul instituției pe anul trecut, prezentat zilele trecute în cadrul unei ședințe la care au participat, alături de oficialii instituției, reprezentanți ai Curții de Apel Oradea, Poliției, Poliției de Frontieră și Jandarmeriei bihorene, ai Agenției Naționale Antidrog și Serviciului județean de Probațiune, alături de judecătorul de supraveghere în Penitenciarul Oradea. A mai fost prezent, prin videoconferință, comisarul-șef Mihai Mocanu, director al Direcției Juridice din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
„În cadrul întâlnirii, au fost prezentate principalele direcții de acțiune întreprinse de către Penitenciarul Oradea în anul 2024, cu un accent deosebit pe indicatorii de performanță și de rezultat obținuți. În acest sens, au fost consolidate parteneriatele cu instituțiile publice, mediul privat și organizațiile non-guvernamentale pentru a crea oportunități reale de dezvoltare a unor abilități necesare după punerea în libertate”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.
Nu au fost ocolite provocările întâmpinate de-a lungul lui 2024 și soluțiile pentru depășirea acestora. La final, au fost adresate mulțumiri polițiștilor de penitenciare din Oradea, care au contribuit la îndeplinirea misiunii instituției din care fac parte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!