Este primul an când la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Medicină se susține examen și la chimie, iar aceasta are o pondere de 20% din nota finală. Cele mai multe locuri, 150, sunt la Medicină generală, 90 la Stomatologie, iar 100 la Medicină în limba engleză, unde nu e niciun loc bugetat și există o taxă de 22.500 lei pe an. În ciuda taxei foarte mari comparativ cu alte profile, chiar și din cadrul Facultății de Medicină, aici sunt înscriși 157 de candidați pe cele 100 de locuri. Ultima zi de înscriere la Medicină a fost 21 iulie, iar examenele se susțin, în funcție de specialitatea aleasă, la 26, respectiv 27 iulie.
[eadvert]
“În primele două săptămâni dedicate procedurilor de admitere, au fost înscriși 4.400 de tineri (situație valabilă la 19 iulie), numărul acestora crescând de la o zi la alta”, anticipează conducerea Universității din Oradea.
Conform unui comunicat de presă, după Facultatea de Medicină și Farmacie, unde erau peste 1.500 de dosare, până la data de 19 iulie 2022, cea mai atractivă pentru absolvenții ce liceu era Facultatea de Științe Socio-Umane. Aici își depuseseră dosarele în urmă cu trei zile peste 500 de candidați. Pe podiumul înscrierilor la Universitatea din Oradea se află și Facultatea de Științe Economice. Până la mijlocul lunii iulie, pentru această facultate au optat 389 de absolvenți de Bacalaureat. Înscrierile se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie, urmând ca rezultatele procesului de admitere să fie afișate până la data de 1 august 2022. Patru facultăți susțin probe de admitere: Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, la specializarea Arhitectură, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, pentru specializările Sport și Kinetoterapie, respectiv Facultatea de Medicină.
Se schimbă manualul
De anul viitor, cei care dau admitere la Medicină vor învăța după alt manual decât cel după care au lucrat până acum la clasă, respectiv Biologia de la Editura Coresi.
Manualul BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină, autori Barbara Krumhardt și I. Edward Alcamo, ediția 2022, va fi utilizat ca resursă bibliografică pentru examenul de admitere la proba de biologie la facultățile de medicină și medicină dentară, începând cu anul universitar 2023-2024.
„Această decizie aparține majorității universităților care alcătuiesc Alianța Universitară G6-UMF și urmărește creșterea calității pregătirii pentru viitorii candidați, punând accent pe capacitatea de sinteză și de integrare a informațiilor, precum și formarea unor repere unice de selecție la nivel național”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași. Oradea nu figura ca parte a acestei Alianțe.
Potrivit profesorilor, acest manual facilitează învățarea sistematică a anatomiei și fiziologiei, oferind o prezentare detaliată a structurii și funcțiilor corpului uman, având capitole separate dedicate fiecărui sistem al organismului, precum și grafice, diagrame și ilustrații instructive.
Trimite articolul
XFacultatea de medicina a sulii 😂😂😂
Facultate de măcelar.
Hoție pe față!
În data de 27 iulie fiica mea a susținut examen la facultatea de medicina. După achitarea taxei de înscriere și susținerea examenului , fiica mea și alte persoane , nu au primit nota aferenta.Am fost puși sa plătim abuziv taxa de contestație, pentru a afla nota cuvenita, cu mențiunea ca ne vor vira banii înapoi.
Din data de 30 iulie asteptam sa ni se restituie suma de 200 lei , taxa de contestație, achitata în data de 29.07.
Mailul din partea facultatii spune ca a fost eroare de sistem. Pana astăzi banii nu au fost restituiti nici în contul meu , nici în contul fiicei mele care a dat examenul.
Conform discuției telefonice avute cu o doamna din secretariatul facultatii , banii ar fi trebuit restituiti la începutul lunii august.Mentionez ca au fost trimise pe mailul facultatiiatat dovada platii, cât și contul în care trebuiesc virați banii.