Este vorba de Facultatea de Medicină şi Farmacie care a obţinut 554.250,00 lei pentru a dezvolta proiectul ,,Integrarea cunoştinţelor teoretice şi practice pentru dobândirea competenţelor profesionale pentru domeniul sănătate”, Facultatea de Ştiinţe Economice care vrea să ofere suport studenţilor în cadrul proiectului ,,Sprijin acordat studenţilor de la Ştiinţe Economice- Student Support”, proiect pentru care a primit o finanţare de 709.815,00 lei. Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a primit 558.392,00 lei pentru a realiza proiectul ,,Prevenirea abandonului şcolar şi creşterea promovabilităţii la programele în limba engleză – KeepLearning”, iar Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică i-au fost alocaţi 346.819,00 lei pentru a dezvolta competenţe inginereşti adaptate la Smart Industry.
Eficienţă
Aceste granturi bugetează pe 24 de luni, cu diferite valori, activităţi pentru îmbunătăţirea procesului de învăţământ, dacă rezultă şi o reducere a ratei de abandon pentru studenţii din anul I. Activităţile din cadrul proiectului sunt destinate studenţilor din anul I, menite să-i iniţieze, să îi acomodeze mai uşor cu învăţămîntul superior, astfel încât pentru studenţii cu un grad mare de risc, de abandon (cei proveniţi din familii dezavantajate, din mediul rural, cei care absolvit profile diferite la liceu decât specializările pe care şi le-au ales în cadrul facultăţilor etc.) să existe activităţi, nu doar cele de consiliere, care să sporească productivitatea, eficienţa lor şi care să îi determine să nu abandoneze şcoala.
[eadvert]
,,La 18 ani, familia, şcoala, mediul economic trebuie să lucreze împreună. Din păcate mulţi sunt foarte vulnerabili şi abandonează uşor şcoala (datorită faptului că li se poate părea greu primul an de studiu ori pentru că nu sunt chiar în domeniul pentru care s-au pregătit în liceu). Acestea sunt activităţi suplimentare pentru ei, care se bugetează, şi pentru dotarea infrastructurii de predare-învăţare, şi pentru tehnica de învăţare, dar şi pentru activităţi de consiliere. Se lucrează foarte mult cu Centrul de Consiliere Servicii privind Cariera aici, pentru a fi mai eficienţi în procesul de învăţământ. Sunt mai multe facultăţi de la diferite universităţi din ţară înscrise în această competiţie”, a explicat rectorul Constantin Bungău.
Finanţarea este asigurată în întregime de Banca Mondială împreună cu Guvernul României.
Trimite articolul
Xeu zic sa renovati Aula de la Facultatea de Medicina si Farmacie daca nu chiar toata facultatea ca si cladire ca arata ca un WC public parasit. In toti anii de studiu mi-a fost o scarba caa trebuit sa sterg jegul de acolo dar oricum multumesc pentru studii ca acuma lucrez afara pe un Euro nu pe un leu…
Wow, este extraordinar ca in runda a 3-a sa ajunga la finantare si U.Oradea.
Renovarea universitatii ar fi o investitie mai buna, dupa cum a scris un internaut la comentarii, ii dau dreptate, atat in interior cat si in exterior este ca un wc public.
Echipamentele demodate, calculatoare pe care eu candva rulam windows 98, monitoare care te orbesc la prima vedere, monitoare de marimea unor frigidere dar nu se racesc ci ba din contra se incalzesc, ajuta iarna, vara fara aer conditionat e sauna acolo.
Echipamentele de studiu sunt jalnice dar inca poti invata pe ele, proiecte comuniste predate de catre profesori, in functie de posibilitati. Nu ne putem compara cu CJ chiar daca e asa aproape.
Sunt licee mult mai moderne si curate, cand vii din ele la o facultate din Oradea, te gandesti unde naiba ai ajuns?