Prin finanțarea acordată, în valoare de 400.000 de lei, vor fi sprijinite 18 noi proiecte, în beneficiul a 1.116 de copii, cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
„De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost derulate 263 de proiecte, iar aproximativ 14.000 de copii și adolescenți au beneficiat de asistentă, valoare totală a finanțării alocate fiind de 4,9 milioane de lei”, spune Imre Andras, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.
„Fiecare ediție a Programul MOL pentru sănătatea copiilor, pe lângă emoția și speranța pe care le aduce, întărește și mai mult angajamentul MOL față de comunitățile aflate în nevoie. Vom continua să investim pe mai departe în proiecte de responsabilitate socială adresate sănătății, educației, sportului și mediului,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
64 de ONG-uri
La această ediție, lansată în data de 22 septembrie 2022, s-au înscris 64 de organizații neguvernamentale din 25 de județe, care desfășoară proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Dintre organizațiile înscrise, 39 au mai participat și la edițiile precedente ale Programului. Dintre cele 18 organizații câștigătoare, șapte obțin finanțare pentru prima dată. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada decembrie 2022 – august 2023.
[eadvert]
Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Giurgiu, Harghita, Iași, Ilfov, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș. Metodele utilizate în implementarea proiectelor vor fi terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans și mișcare); terapie emoțională (jocuri de rol, jocuri dramatice și cu marionete, povești terapeutice); terapie ocupațională; terapie prin joc; stimulare senzorială și jocuri senzoriale; terapie asistată de animale; terapie recreativă și de aventură.
Din Bihor au obținut finanțare Universitatea Emanuel din Oradea. Aceasta va implementa un proiect complex de muzicoterapie și kinetoterapie – Cântăm și ne mișcăm pentru sănătate! – pentru 60 de copii diagnosticați cu boli grave, preșcolari cu tulburări de hiperactivitate și deficit de atenție, precum și adolescenți cu dizabilități, cu scopul de a ameliora stările emoționale solicitante, ce apar odată cu diagnosticul unei dizabilități grave sau a unor boli limitatoare de viață.
Asociația ORCA (Paleu), prin proiectul ASTa dans – va oferi ședințe de terapie prin dans pentru 60 de copii și tineri care prezintă tulburări de spectru autist (TSA) sau tulburări din sfera comunicării și a interacțiunii sociale, în vederea dezvoltării lor socio-emoționale.
„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu cele mai bune ONG-uri și cu cei mai buni specialiști din domeniul în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Referindu-mă doar la partea de terapii asistate de animale, aș vrea să amintesc faptul că în 2015 am organizat prima și singura conferință națională de hipoterapie. De șase ani susținem primul și singurul concurs național de călărie terapeutică și de un deceniu suntem alături de cei care în acest an au reușit introducerea ocupației de terapeut în terapia asistată de animale în Clasificarea Ocupațiilor din România,” a declarat András Imre.
Citiți principiile noastre de moderare aici!