Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.
Polițiștii bihoreni au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 47.275 de lei, pentru abateri de la regimul circulației rutiere.
„44 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 30 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați cinci bicicliști, iar 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere”, precizează IPJ Bihor.
Reamintim că începând din 12 octombrie amenzile pentru folosirea telefonului în timpul conducerii de autovehicule s-au majorat, acestea ajungând până la 1.160 de lei și se sancționează cu 4 puncte de amendă. Mai mult de atât, șoferii care încalcă o altă regulă de circulație în timp ce folosesc telefonul mobil la volan, vor avea permisul suspendat pe 30 de zile.
Mâna jos de pe telefon când ești la volan! De ziua Oradiei încep amenzile!
Trimite articolul
XOare cate dive au fost prinse din acest numar confirmat….zilnic vad vreo diva care nu se poate lipsi de telefon la volan….au muuulte de vorbit…..si politia, nimic….
foarte bineeee … la cat mai multi :)))
Mai multe mașini de poliție (“civile”)în trafic poate descoperă cocalarul și pitipoanca cu audi, bmw,logan etc,la ce folosește maneta din stanga volanului.
Amin. Asa le trebuie toti astia cu masini de 50.000 euro nu au 100lei sa isi adauge un microfon in masina !!
Cand o sa vedem masina de politie in sens giratoriu de pe Stefan cel Mare inainte de pod unde inca trec masina peste linia contiunau si inca ei is revoltati daca clacxonezi cand primesc si ei amenda o data cand cand ???????
Daca-i lege nu-i tocmeala. Din pacate, in continuare multi uita de aceasta reglementare. Culmea este ca am observat ca cei care au masini “destepte”, tocmai aceia folosesc din plin telefonul mobil. Oare nu le-ar fi mai usor sa conecteze telefon la sistemul audio al masinii ?
Dai dracu de militieni. Stau tot timpul in aceleasi locuri. Ar trebui sa aplice amenzi prin trafic, adica in timp ce se deplaseaza prin oras, sa observe persoane cu telefonul in mana si apoi sa ii opreasca si sa ii amendeze.Cum spuneau si altii mai sus, in fieacre zi vad muuuuulte persoane in trafic cu telefonul in mana, mai nou nici nu se mai uita la drum ca au masini care parcheaza singure, se asigura singure si ignora pe ceilalti participanti in trafic (parca ar prelua caracterul soferului uneori). Mai mult de atat, fara sa fiu prea carcotas, am vazut chiar si politisti, in masina politiei, in trafic, cu telefonul la ureche, mare smecher cu geamuri fumurii pe lighean alb cu viniluri de firma sc politia sa.
Bravo, însfârșit.
Mai schimbați și locurile că 70% sunt cu telefoanele în mână, să vină sancțiunile.
si cand vor incepe politistii sa ne dea exemplu prin a nu vorbi ei la telefon in timp ce conduc, iar majoritatea politstilor de la rutiera in masinile lor personale, cazane aduese din germania toate cu geamurii fumurii, nu semnalizeaza, iti taie calea, cu telefonul la ureche, parca au calcat in ceva cacat de iterlop. Astia sunt politistii de la rutiera, bine si restul sunt la fel dar ei nu au traba cu datul lectiilor pe internet sau in media .
Fara nici o scuza amenda pentru toti 2000 ron pe loc!
Majoritatea pi2delor au telefonul la ureche in trafic.