Conform reprezentanţilor DSVSA Bihor în cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigărui de pui crud congelat) şi le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiei. Materia primă (piept de pui congelat) folosită pentru obţinerea acestui preparat era de 1.500 de kg, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obţinerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unităţii.
Determinările de laborator au pus în evidenţă prezenţa Salmonella spp. în probele analizate şi, conform procedurilor, tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare.
„Bihorenii nu trebuie însă să îşi facă griji deoarece nu a fost comercializată nicio cantitate din lotul în care s-a depistat prezenţa Salmonella Typhimurium. Carnea infestată fiind deja distrusă”, ne-a spus Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!