Chiar dacă implementarea proiectelor din primele două sesiuni de bugetare participativă este deosebit de anovoioasă, în primul rând din cauza bugetelor foarte mari implicate, municipalitatea va continua cu acest instrument de implicare a orădenilor în deciziile edilitate și în acest an.
[eadvert]
Desigur, bugetul bugetării participative din acest an este incomparabil mai modest, la nivelul celui de anul trecut, e 1,5 milioane lei.
„În primele două sesiuni de bugetare participativă, din cele 20 de proiecte, avem nouă finalizate, la unul s-a renunțat fiind considerat nefezabil. Pentru alte patru dintre ele avem deja documentațiile, iar pentru unele chiar licitații, cum este parcarea de la Spitalul Județean și cred că și Parcul Petőfi.
Avem însă și câteva proiecte întârziate, pentru că ele implică clarificarea unor detalii juridice sau de proprietate, cum este Cimitirul neolog evreiesc – care privește comunitatea locală evreiască, Parcul etnografic de la Ghibu – care se confruntă cu un blocaj din partea Ministerului Educației, întrucât spațiul dedicat școlii are un regim special, dificultăți sunt și cu extinderea Silvașului etc. Avem alte 17 proiecte aprobate anul trecut care se regăsesc în bugetul actual”, a punctat directorul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!