Peste 40 de voluntari nord-irlandezi alături de alţi voluntari au demarat luni lucrările pe şantierul de la Căminul Felix. A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an la începutul lunii octombrie Habitat for Humanity România să marcheze Ziua Mondială a Locurii prin evenimentul Big Build. Anul acesta Big Build, care are loc în perioada 1-5 octombrie, are ca obiective construcţia a 14 locuinţe (11 noi şi 3 finalizate), în doar cinci zile, simultan în două locații: Oradea și Preajba, Craiova. Se doreşte astfel îmbunătăţirea fundamentală a calităţii vieţii pentru 14 familii dintre cele mai vulnerabile economic şi social, opt din judeţul Dolj și şase din judeţul Bihor. Responsabilizarea familiilor beneficiare prin implicarea lor în construcţia propriilor case, prin efectuarea, de către fiecare familie, a 600 de ore de voluntariat, este un alt obiectiv al Big Build.
Găzduirea unui total de peste 500 de voluntari şi promovarea voluntariatului naţional prin conştientizarea de către public a valorii sprijinului acordat voluntar de membrii comunităţilor, dar şi promovarea implicării mediului privat în acțiuni de responsabilitate socială sunt alte obiective pe care oranizatorii evenimentului şi le propun.
Ajutor
Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri naţionali şi internaţionali. Fundaţia Vodafone este pentru a 2-a oară consecutiv partenerul principal al evenimentului, şi, alături de ceilalţi parteneri, va participa cu zeci de voluntari pe şantierul din Craiova, iar Habitat Irlanda de Nord contribuie cu un grup de peste 40 de voluntari nord-irlandezi care se vor muta timp de o săptămână în Oradea. Voluntarii vor lucra cot la cot cu beneficiarii și cu ceilalți voluntari locali, conduși de dorința de a oferi o mână de ajutor semenilor.
„Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunității, al tuturor celor care se implică pentru o schimbare radicală în bine. Cooperare și sprijin reciproc sunt valorile după care se ghidează Habitat for Humanity România în fiecare proiect. Invităm pe toată lumea să ni se alăture, având convingerea că puterea vine tocmai din această diversitate și interacțiune. Suntem profund recunoscători tuturor partenerilor şi susţinătorilor implicaţi în acest program, fără efortul lor financiar şi uman aceste case nu ar putea fi ridicate”, spune Emil Olteanu, director naţional Habitat for Humanity România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!