Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor şi-au exprimat cu această ocazie recunoştinţa faţă de pompierul român care „de-a lungul timpului s-a implicat cu dăruire şi profesionalism în combaterea efectelor distrugătoare ale incendiilor, inundaţiilor, cutremurelor, accidentelor şi ale altor evenimente cauzate de hazarduri naturale, antropice sau tehnologice şi a participat cu dăruire şi devotament la evenimente ce au modelat istoria României de azi, ca Războiul de Independenţă şi cele două războaie mondiale”.
Comandatul pompierilor bihoreni, gen. Ioan Baş, susţine că pompierii bihoreni îşi reprezintă cu cinste înaintaşii, iar ca dovadă, el informează din nou că de la începutul acestui an, „forţele de intervenţie ale inspectoratului au participat la 4533 misiuni de intervenţie în situaţii de urgenţă, misiuni în care au fost salvate 20 de vieţi omeneşti, asistate medical peste 3544 de persoane şi protejate bunuri materiale în valoare estimativă de 29.124.200 lei, evitând în acelaşi timp producerea unor situaţii de urgenţă prin activităţile de prevenire, instruire şi pregătire a populaţiei, desfăşurate cu responsabilitate şi pasiune”.
De ziua lor, pompierii şi-au adus aminte nu doar de pompierii decedaţi în 1848, sau de cei şapte eroi pieriţi la Mihăileşti, ci şi de sublocotenentul post mortem Ionuţ Ungureanu răpus de flăcările de la compexul Dragonul Roşu, de lt. Adrian Marchiş, decedat în misiune în urmă cu 17 zile şi de toţi ceilalţi mulţi colegi care au murit pentru ca alţii să poată trăi.
O.S.
Citiți principiile noastre de moderare aici!