În momentul de faţă, Spitalul Municipal Salonta deserveşte circa 60.000 de locuitori, reprezentând populația acestui municipiu și din localitățile limitrofe.
Este o unitate sanitară cu 122 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi pentru spitalizare de zi și 5 paturi pentru însoțitori, conform site-ului spitalului.
[eadvert]
Vor avea condiții mai bune și vor face economie la plata agentului termic. Au fost finalizate lucrările din cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, al cărui obiectiv a fost creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Salonta.
„Acest obectiv s-a realizat prin implementarea unor măsuri de eficientizare energetică și prin folosirea energiilor regenerabile. În cadrul proiectului, a avut loc reabilitarea termică a clădirii spitalului prin aplicarea de vată minerală bazaltică de 200 mm pe o suprafața totală de aproximativ 4.078 mp, înlocuirea ușilor de acces cu două uși termopan glisante precum și a tuturor ferestrelor cu cele de tip termopan. S-a procedat la schimbarea corpurilor de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat LED, la schimbarea bateriilor sanitare cu baterii cu senzori, care conduc la economie de apă, reabilitarea rețelelor de distribuție de apă caldă și încălzire. De asemenea, avem un sistem de aer condiționat și am procedat la montarea de panouri fotovoltaice pentru producție de energie electrică”, spune primarul Török László.
Șeful Primăriei Salonta vorbește și despre achiziționarea și montarea, în cadrul proiectului, a unui sistem de automatizare și management energetic al clădirii spitalului și a unui sistem de climatizare VRV – Variable Refrigerant Volume. Este un sistem modular de nouă generație, extrem de eficient, despre care se spune că a schimbat, fără îndoială, modul de climatizare al clădirilor înalte, având o gamă largă de aplicații și configurari pentru clădiri de birouri, hoteluri, vile și clădiri istorice. Acest sistem are menirea de a reduce consumul de energie prin optimizarea performanţei sezoniere cu ajutorul unităţilor interioare şi exterioare eficiente, tehnologiilor inovatoare şi a sistemelor de control inteligente de gestionare a energiei.
Valoarea totală a proiectului a depășit 13 milioane de lei, iar diferența dintre suma nerambursabilă și costurile totale a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului. În același context al investițiilor în infrastructură, lângă clădirea Policlinicii se construiește o nouă aripă a Spitalului Municipal, destinată pentru tratarea problemelor locomotorii.
Trimite articolul
Xdin banii astea ar fi bine schimbate si nite dr. si asistente scarbe care lucreaza doar pt buzunar nu si pt pacienti!
Lucrari facute de Mantuiala de o firma de hoti , adic a d W est , bine ca are patronul acuma bani de ultimul tip de Gle si el nu are nici o legatura cu constructiile .
Va zic ca din start ati platit dublu pt lucrari si calitatea e la jumate .
Felicitari pt. banii aruncati , in 5 ani o sa refaceti iar lucrarea.
-
ÎL cunoști personal,pe patron? De ce vorbesti ,dacă nu știi situatia reală?
-
Toti is mari “patroni” si toti fac evaziune,propun sa se sesizeze antifrauda sa vada de unde au aia bani de Gle si Raptor
-
Invidioșilor…vedeți va de treabă! Habar nu aveți și vorbiți,doar așa să vă aflați în treabă!
-
-