Echipa din Serbia nu a mai ajuns. Cea de-a IX-a ediție a festivalului este în curs de desfășurare în parcarea Era Shopping Center. Echipele celor 13 primării se întrec care mai de care în rețete tradițoonale de preparare a cârnațului, caltaboșului și toroșului.
[eadvert]
Juriul, format din profesioniști, nu va avea misiune ușoară. „Ne uităm la toate aspectele, la gust, la culoare, la tradițional. Să fie toate aspectele, și curățenie, și ținută, să fie cât mai autentic, cât mai de demult și adus în față la momentul actual”, ne-a spus Cerasela Lungu, membru al juriului, căpitanul echipei, Casa Boierului din Deal, care a venit la Oradea direct de la Campionatul Mondial de gatronomie de la Luxemburg, unde a câștigat 11 medalii pentru România.
„Jurizăm, pornind de la gust, aspect al preparatului, mod de preparare, ținuta și igiena preparatorului”, ne-a precizat Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din România, președintele juriului. Amatorii de produse tradiționale din porc și de spectacole live mai au timp să ajungă la festival.
A fost lansat și imnul festivalului, de către Văru’ Săndel, nașul festivalului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!