Potrivit managerului de la Spitalul de Pneumoftiziologie, orădenii au făcut prăjiturile acasă pe la mijlocul săptămânii şi vineri au început să vină pe rând, la secţia de boli infecţioase a unităţii, acuzând stări de rău, unii cu cefalee, diaree, dureri abdominale.
Dintre cei 11, nouă au fost internaţi până duminică după-amiază, printre care şi doi copii, iar doi adulţi au refuzat internarea fiindcă nu se simţeau atât de rău.
Dr. Georgeta Călinescu ne-a relatat că pacienţii au stări diferite de toxinfecţie alimentară, dar că încep să îşi revină.
Se pare că ouăle cu care au fost făcute prăjiturile ar fi de vină, acestea fiind procurate de la ţară.
Cuc a informat că prăjiturile au fost duse la un laborator pentru a se verifica exact sursa de infecţie şi spune că, potrivit simptomatologiei pacienţilor, se pare că nu e vorba de salmonella ci doar de toxinfecţie alimentară, cauzată de ouăle decasă.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!