În decembrie anul trecut, ei au primit, gratuit, la cabinetul medical de pe str. Primăriei nr.22, o broşură (de format A4) cu informaţii extrem de practice pentru ca să se poată bucura de viaţă, fără ca boala de care suferă să le provoace probleme mari. “Calculul hidraţilor de carbon şi reţete pentru diabetici” este scrisă bilingv, în română şi maghiară, de către medicul nutriţionist, diabetolog şi internist Rodica Sirban, cu experienţă vastă în domeniu. În material sunt precizate alimente care trebuie evitate, alimente care trebuie cântărite, sunt incluse meniuri, se dau exemple inclusiv de sosuri gustoase, dar şi sănătoase pentru diabetici, cele 24 de reţete culinare fiind concepute pentru a ajuta diabeticii să mănânce corect pentru ca afecţiunea să şi-o menţină în echilibru.
„Educaţia diabeticilor a constituit o prioritate în 2012 la cabinetul nostru pentru că necunoaşterea dietei este motiv major de echilibru precar al metabolismului”, a spus dr. Sirban, informând că a scris broşura pe înţelesul tuturor. O nouă ediţie a broşurii este acum distribuită tot de acelaşi medic şi e inclusă în preţul unei consultaţii iniţiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!