La nivel național sunt în evidență 65.742 de persoane cărora li s-au aplicat măsuri și sancțiuni neprivative de libertate, dintre acestea 55.111 desfășoară activități neremunerate în folosul comunităților din România.
[eadvert]
Serviciul de Probațiune Bihor deține un parteneriat cu Primăria Toboliu încă din anul 2015, pentru derularea de către persoanele sancționate a unor activități de muncă neremunerată în folosul comunității, cum ar fi: întreținerea spațiilor verzi, curățenie etc.
Astfel, în prima parte a anului, trei dintre persoanele aflate în evidența Serviciului de Probațiune Bihor au participat la activitățile organizate de către Primăria Toboliu, pe raza comunei. Astfel, oamenii au fost puși să facă curățenie în localitate. Condamnații, alături de persoane din localitate care beneficiază de ajutor social, au făcut curățenie în comună și au văruit o livadă cu nuci, la intrarea în Toboliu.
„Persoanele care au executat obligația de a presta o activitate neremunerată în cadrul Primăriei Toboliu au fost sancționate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”, a spus Ioana – Maria Ungur, consilier probațiune în cadrul Serviciului din Bihor.
Pentru imaginea comunei
Beneficiarii Serviciului de Probațiune Bihor au fost coordonați de Cornel Abrudan, desemnat în cadrul Primăriei Toboliu pentru supravegherea modului de desfășurarea al muncii neremunerate în folosul comunității.
„Prin activitatea prestată, persoanele sancționate și-au adus aportul la îmbunătățirea imaginii comunei Toboliu și au contribuit astfel la asigurarea serviciilor de utilitate publică din cadrul comunității locale, precum și la consolidarea parteneriatului dintre Serviciul de Probațiune Bihor și Primăria Toboliu. La finalizarea acestui proiect comunitar, cu ocazia vizitei efectuate la Primăria Toboliu de către reprezentanții Serviciului de Probațiune Bihor, desemnați cu supravegherea și controlul respectării obligației de executare a muncii neremunerate în folosul comunității, domnul Crăciun Adrian Petru, primarul comunei Toboliu și-a exprimat aprecierea față de munca prestată de persoanele aflate în evidența serviciului nostru și a lăudat colaborarea celor două instituții.
Totodată, acesta și-a manifestat deschiderea pentru implicarea în noi proiecte comunitare alături de Serviciul de Probațiune Bihor în vederea reintegrării sociale a persoanelor sancționate”, a mai adăugat Ioana – Maria Ungur.
Munca neremunerată în folosul comunității este o modalitate prin care persoanele sancționate cu o pedeapsă neprivativă de libertate, în urma comiterii unei infracțiuni, au ocazia să contribuie la compensarea prejudiciului adus comunității prin prestarea unor activități de importanță imediată pentru aceasta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!