La nivelul Primăriei Oradea s-a constituit Comisia municipală de combatere a poleiului şi de deszăpezire pentru iarna actuală, formată din reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei Comunitare, Poliţiei Municipiului, S.C. RER Ecologic Service, S.C. Compania de Apă, RA OTL, RAPAS şi S.C. Selina.
În caz de polei sau de ninsori de peste 5 cm grosime, conducerile regiilor orădene şi ale operatorului de salubritate au obligaţia ca în termen de 30 de minute să se prezinte la sediile unităţilor lor pentru a primi dispoziţiile Comisiei municipale.
Poliţia Comunitară va asigura serviciul de permanenţă prin dispecerul de serviciu (0259/969 sau 0800/800-518) şi va anunţa telefonic membrii comisiei municipale de deszăpezire precum şi ofiţerii de serviciu de la S.C. RER Ecologic Service, în vederea punerii în funcţiune a utilajelor, astfel ca în maxim o oră, utilajele de intervenţie să fie pe traseele stabilite de Comisia municipală de combatere a poleiului şi de deszăpezire.
Traseele pe care vor acţiona aceste utilaje sunt, în ordinea priorităţilor, următoarele:
1. Intrările principale în municipiu
2. Arterele principale, podurile şi intersecţiile din municipiu
3. Traseele de tramvai şi autobuz
4. Căile de acces pentru instituţii şi societăţi de utilitate publică
5. Străzile secundare
Concomitent cu intervenţia mecanizată, Comisia municipală de iarnă stabileşte zonele de intervenţie cu mijloace manuale pentru îndepărtarea zăpezii sau gheţii.
S.C. RER Ecologic Service are obligaţia de a acţiona pentru combaterea poleiului şi deszăpezire, folosind următoarele utilaje:
- 4 utilaje de împrăştiat ( MIS-400 şi MIS-500)
- 4 încărcătoare (trei tip IFRON şi unul Komatsy)
- 11 autoutilitare cu lamă
- 4 tractoare
- 4 remorci
- 2 autocamioane de 3,5 t
- o cisternă Iveco pentru clorură de calciu
- o autobasculantă
- 5 autocisterne echipate cu duze cu debit reglabil
În zonele intens circulate, în intersecţiile majore cât şi în staţiile OTL vor fi menţinute lăzi cu material antiderapant până la 1 martie.
Sare suficientă
„Datorită ninsorilor, noaptea trecută s-a împrăştiat în total 70 de tone de sare pe Aleea Ştrandului, str. Făcliei, B-dul Dacia, str. Berzei, str. Olimpiadei, str. Şirul Canonicilor, str. Muzeului, str. Săvinesti, Calea Borşului, B-dul Ştefan cel Mare, str. I.Bogdan, str. I.Vulcan, str. Graurilor, str. G.Doja, str. M.Corvin, Podul Dacia, B-dul Magheru, str. E.Teodoroiu, str. Bihorului, str. Izvorului, B-dul Decebal, Piaţa Unirii, Piaţa Independenţei, B-dul Averescu, Dragoş Vodă, Calea Clujului, Calea Aradului. De asemenea, s-a acţionat manual 190 kg de sare la Podul de Pontoane, Podul Libertăţii şi Podul Informatica.”, mai transmite Biroul de Presă al Primăriei Oradea.
Stocurile de materiale antiderapante sunt asigurate. În depozitul S.C. RER Ecologic Service există 220 t sare, 350 t nisip, 150 t clorură de calciu. Pe măsura diminuării stocurilor, S.C. RER Ecologic Service le va reface.
Citiți principiile noastre de moderare aici!