Cele mai bune planuri de afaceri, evaluate la concursul „Planul meu de afaceri”, organizat în cadrul „Şcolii antreprenoriale pentru femei”, au fost premiate ieri la Universitatea din Oradea.
Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea a organizat, ieri, „Gala antreprenoriatului feminin”. Evenimentul a avut ca scop evidenţierea celor mai bune planuri de afaceri înscrise în concursul „Planul meu de afaceri”.
„Concursul «Planul meu de afaceri!», la nivel teritorial, în Centrul teritorial AntrES Bihor, a avut loc în perioada 4 – 31 ianuarie 2010 şi s-a adresat persoanelor instruite gratuit în cadrul «Şcolii antreprenoriale pentru femei», în perioada iulie – decembrie 2009. La acest concurs au fost evaluate 60 de planuri de afaceri întocmite de grupurile ţintă ale proiectului (grupul ţintă I – femei manager, grupul ţintă II – femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere şi grupul ţintă III – formatoare), care au fost instruite în realizarea acestor planuri de afaceri, în perioada iulie – octombrie 2009 şi consiliate în vederea iniţierii sau dezvoltării afacerii propuse”, a declarat Maria Madela Abrudan, coordonatorul teritorial al proiectului.
Diplome şi premii
Antreprenoarele au primit certificate de absolvire a «Şcolii antreprenoriale pentru femei». Tot ieri au fost acordate diplome şi premii celor care au realizat planuri de afaceri care au şanse reale de a se transforma în afaceri de succes. Astfel, la grupul ţintă I (femei manager de IMM-uri care doresc să-şi dezvolte afacerea) au fost acordate 12 premii. Pentru planul de afacere „Îngrijirea şi asistarea persoanelor în vârstă”, Sanda Dăncescu a obţinut premiul I, pentru planul de afacere „Dezvoltare firmă de resurse umane – recrutare – training”, Sorina Bradea a obţinut premiul II, iar pentru planul „SC Arial &Partners – prestări servicii manageriale, de afaceri, juridice, contabile, financiare şi fiscale”, Ioana Rotoiu a primit premiul III.
Şi la grupul ţintă II au fost acordate 12 premii. Juriul concursului a acordat premiul I Corinei Meluţ, premiul II, Claudiei Rotoiu Popescu şi locul III, Monicăi Adriana Sim.
La grupul ţintă III – formatoare au fost alocate şase premii. Trei planuri de afaceri au impresionat în mod deosebit juriul. Astfel, Andreea Ruge a luat premiul I, Simona Szabo a obţinut locul II şi Lavinia Ungur, locul III.
Reţeta succesului
Sanda Dăncescu a declarat că ideea şi curajul de a implementa afacerea e reţeta succesului ei. Corina Meluţ spune că cercetarea de piaţă a făcut diferenţa, iar Andreea Ruge crede că originalitatea ideei ei a clasat-o pe primul loc la acest concurs.
„Firma pe care am gândit-o eu livrează cumpărături la domiciliu şi a fost gândită pentru femeile care nu mai au timp pentru acest lucru. În Oradea nu există o astfel de firmă”, a spus Andreea Ruge.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!