Sala de conferinţe a Hotelului Continental a găzduit marţi şedinţa de lucru a Comitetului de Bazin Crişuri, constituit la nivelul Bazinului Hidrografic Crişuri. La manifestare au luat parte pe lângă reprezentanţii ABA Crişuri şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor şi ai Prefecturii Bihor.
Celor prezenţi le-a fost prezentat mesajul lansat în acest an de către Comisia Internaţională pentru Protecţia FluviuluiDunărea (ICPDR), pentru conştientizarea publicului privind importanţa protejării râurilor din bazinul fluviului Dunărea -„Fii activ pentru Dunăre”. Data de 29 iunie marchează semnarea, la Sofia, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea. „Manifestările dedicate Zilei Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene, pentru a marca dorinţa comună a acestora de a-şi uni forţele în sprijinul protejării acestui fluviu unic în Europa”, a precizat Pastor Sandor, directorul ABA Crişuri.
Raţionalizare
Un alt punct pe ordinea de zi a fost discutarea şi avizarea Planului de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare pentru Spaţiului Hidrografic Crişuri. În activitatea practică de gospodărire a apelor un loc important îl ocupă caracterizarea regimurilor de folosire a resurselor de apă şi stabilirea situaţiilor când trebuie aplicate restricţii în satisfacerea cerinţelor de apă. „Planificarea folosirii resurselor de apă în perioadele deficitare are la bază documentaţia privind semnalarea situaţiilor de restricţii şi planul de restricţii propriu zis”, a punctat Raluca Straţi, purtătorul de cuvânt ABA.
Urmărirea modului de folosire a apelor şi aplicarea planului de restricţii revine Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri (ABA) Bihor.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!