Astfel, Academia Civică Bihor a lansat în colaborare cu Primăria Oradea proiectul „Inelul verde al Oradiei”. În baza parteneriatului, Primăria a pus la dispozitia Fundaţiei terenul necesar proiectului.
Membrii şi simpatizanţii Fundaţiei au finalizat deja prima etapă. Începând din aprilie, membrii fundaţiei au curăţat peste un hectar de teren viran aflat la intersecţia străzii Nufărului cu strada Ogorului şi au săpat 50 de gropi în vederea plantărilor.
Iar vineri, 14 mai, voluntarii Academiei Civice au plantat în zonă 38 de puieţi de fraxinus excelsior şi 12 puieţi de sorbus aucuparia la care au adăugat pământ fertil şi fertilizant pentru arbori, întrucât terenul din zonă este plin de pietre şi moloz. Pentru a se asigura prinderea acestor puieţi, membrii Academiei Civice Bihor îi vor uda pe tot parcursul anului.
„Obiectivul este realizarea unui loc de relaxare pentru locuitorii din cartierul Nufărul, dar şi a unei perdele de protecţie într-o zonă foarte poluată, cum este şoseaua de centură a oraşului, arborii plantaţi având o capacitate mare de absorbţie a noxelor emise de automobile”, mai informează municipalitatea prin Biroul de Presă.
Acţiunea a fost sponsorizată cu 800 de lei de către Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc şi MOL România prin programul Spaţii Verzi Urbane. Proiectul este cofinanţat de Academia Civică Bihor cu 2000 lei.
Mai notăm că Fundaţiei Academia Civică i s-a pre-aprobat în acest an finanţarea de către municipalitatea, cu 1.500 de lei, a proiectului „Educaţia prin artă – Eco Art”, la categoria „Tineret”.
Iar la categoria „Cultură” i s-a mai pre-aprobat finanţarea cu 11.000 de lei a proiectului „Conferinţele Fundaţiei Academia Civică în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea”.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!