In urma acestui rezultat s-a stabilit cea mai mare diferenta de scor intre cele doua formatii, pana acum un 60-19 reusit scotieni in 1999 fiind etalon in acest sens.
Templul rugbyului scotian mai degraba gol decat plin, atmosfera putin ostila in tribune si toate sperantele pentru un joc bun al tricolorilor in fata Scotiei, la a 12-a intalnire directa din istorie. Acestea erau ingredientele jocului de pe Murrayfield din Edinburgh dintre Romania si Scotia. Sperantele reprezentativei Romaniei de a obtine un rezultat mare in fata ciulinilor scotieni s-au naruit inca din al doilea minut al jocului, cand Fercu a scapat un balon in propriul 22 si Chris Patterson a reusit prima incercare a meciului.
Practicand un joc crispat pe inaintare si abundent in greseli copilaresti pe repunerile din margine, stejarii au fost o prada usoara pentru rapizii si experimentatii jucatori scotieni, acestia dominand jocul atat pe inaintare cat si pe trei sferturi, desi au aratat la randul lor multe hibe in defensiva.
Pe acest fond al doilea eseu scotian a venit de la sine, Allister Hogg reusind sa culce balonul in terenul nostru de tinta, la capatul unei faze foarte frumoase creata de pachetul de inaintare scotian (min.16). In forma exceptionala, Chris Patterson a transformat cu precizie acest eseu, ca de altfel pe toate celelalte, si scorul incepea sa capete proportii amenintatoare pentru Romania.
Repriza s-a incheiat cu un nou eseu al scotienilor, reusit de aceasta data pe trei sferturi, dupa o faza de superioritate numarica neta, aripa Rory Lamont fiind cel creditat cu cele cinci puncte. Scorul pauzei a fost 21-0, Romania avand o singura tentativa de a marca primele puncte, irosita de Ionut Dimofte in minutul 5, cand sutul sau din lovitura de pedeapsa a trecut alaturi de buturile scotiene.
Noi cu greselile, ei cu punctele
Jocul a curs intr-o singura directie si in repriza a doua, intrarile lui Mavrodin, Calafeteanu si Tofan neschimband cu nimic fata jocului stejarilor . Noul intrat Calafeteanu a ratat o degajare si Allister Hogg nu s-a mai oprit cu balonul decat in terenul nostru de tinta.
Acelasi Hogg a realizat tripla in minutul 52, profitand de caderea totala a rugbisitilor romani, pentru ca Rory Lamont sa inchida tabela cu opt minute inainte de final, trecandu-si la randul in cont al doilea eseu in aceasta partida de trista amintire pentru rugbyul romanesc.
Fara a mai avea nimic de pierdut elevii lui Robert Antonin si Daniel Santamans s-au aruncat in atac sperand intr-un eseu de onoare. Cel mai aproape de atingerea acestui deziderat ne-am aflat in minutul 71, cand, dupa nu mai putin de unsprezece fixari succesive ale defensivei scotiene, am pierdut posesia la mai putin de cinci metri de terenul de tinta advers.
In final Scotia s-a impus cu 42-0, la capatul unui joc modest practicat de tricolori, aceasta fiind cea mai mare diferenta de scor din istoria intalnirilor directe. Precedenta victorie la scor a ciulinilor data din 1999, cand a fost 60-19, pe acelasi Murrayfield din Edinburgh.
Urmatorul meci al Romaniei la Cupa Mondiala este programat pe 25 septembrie cu Portugalia la Toulouse.
Scotia – Romania 42-0 (21-0)
Scotia: 15 Rory Lamont, 14 Sean Lamont, 13 Simon Webster, 12 Rob Dewey, 11 Chris Paterson, 10 Dan Parks, 9 Mike Blair, 8 Simon Taylor, 7 Allister Hogg, 6 Jason White, 5 Jim Hamilton, 4 Nathan Hines, 3 Euan Murray, 2 Ross Ford, 1 Gavin Kerr.
Rezerve: 16 Scott Lawson, 17 Craig Smith, 18 Scott MacLeod, 19 Kelly Brown, 20 Chris Cusiter, 21 Hugo Southwell, 22 Nikki Walker.
Romania: 15 Iulian Dumitras, 14 Catalin Fercu, 13 Csaba Gal, 12 Romeo Gontineac, 11 Gabriel Brezoianu, 10 Ionut Dimofte, 9 Lucian Sirbu, 8 Ovidiu Tonita, 7 Alexandru Manta, 6 Florin Corodeanu, 5 Cristian Petre, 4 Sorin Socol (c), 3 Bogdan Balan, 2 Marius Tincu, 1 Petrisor Toderasc
Rezerve: 16 Silviu Florea, 17 Razvan Mavrodin, 18 Cosmin Ratiu, 19 Alexandru Tudori, 20 Valentin Calafeteanu, 21 Ionut Tofan, 22 Florin Vlaicu
Arbitri: Nigel Owens, Craig Joubert, Christophe Berdos
Citiți principiile noastre de moderare aici!