Un fotograf maghiar a surprins, sâmbătă, un nor de tip arcus, în zona localității Ferencszállás din zona Szeged.
[eadvert]
„Bestia distrugerii. Nu am mai fotografiat niciodată în viața mea așa ceva”, a postat un fotograf maghiar pe pagina de socializare https://www.facebook.com/matesutophoto
O formațiune noroasă similară a fost surprinsă recent și în România, în zona Satu Mare.
Norul de tip arcus este una dintre formațiunile cele mai râvnite de vânători de furtuni din lume. E ușor de recunoscut datorită aspectului: partea întunecată, aliniată pe unul sau mai multe etaje sau platforme. De multe ori, însoțește un nor cumulonimbus, aducător de furtună.
Mai multe țări din Europa sunt sub amenințarea unor furtuni violente, aducătoare de inundații. Autostrăzile din Slovenia au fost închise din cauza inundațiilor, furtuna se îndrepta spre Nordul continentului, dar efectele sale au fost resimțite și în Ungaria, până aproape de granița cu România.
„După prima rafală de ploaie însoțită de tunete și fulgere ce tocmai a trecut peste localitățile Tulca, Salonta, Inand și împrejurimi Stația Meteo Privată Tulca a înregistrat o cantitate de aprox 8L/m2 de apă, și rafale de vânt de aprox. 60km/h. În orele următoare din Serbia avansează celule și supercelule spre zona Timiș-Arad urcând ușor până spre zona Salonta, aceste supercelule vor lăsa în urma lor averse de ploaie, tunete, fulgere, și scurte rafale de vânt.
În Oradea și împrejurimi la noapte și spre dimineață sunt așteptate averse cu posibil tunete, fulgere și scurte rafale de vânt ce nu vor depăși 60-75km/h ”, a transmis pagina https://www.facebook.com/meteotulca
Trimite articolul
XDa-i cu HAARP-ul tati, ca sa pună prostii botu la lockdownu climateric care va veni, pe modelu covrig19.
N-am sa apelez la teoria conspiratiei (chiar daca se apeleaza din ce in ce mai des la razboiul meteorologic), am sa spun ca natura este intotdeauna imprevizibila si foarte spectaculoasa.