Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) al Academiei Române şi Elicom au realizat un sondaj de opinie privind felul în care populaţia României vede pandemia COVID-19 (percepţii, evaluări, atitudini), consecinţele acesteia asupra vieţii oamenilor şi funcţionării societăţii, precum şi vaccinarea, ca soluţie la criza sanitară pe care o parcurgem.
[eadvert]
Au fost intervievate 1.023 de persoane, iar eşantionul a fost validat pe baza datelor recensământului din 2011, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României.
Conform datelor analizate, 39% din respondenţi au spus că gradul de respectare a regulilor de convieţuire a crescut în perioada pandemiei de coronavirus, comparativ cu anii anteriori.
Pe de altă parte, 45% din respondenţi au spus că solidaritatea între români a rămas la fel ca înainte de pandemie, în timp ce 38% din respondenţi au spus că aceasta a scăzut. Doar 17% din respondenţi au susţinut că solidaritatea între români a crescut.
Conform studiului, 20% din respondenţi au spus că măsura în care românii pot conta pe ajutorul semenilor a crescut, în timp ce 42% au spus că nu mai pot conta pe ajutorul semenilor la fel ca înainte de pandemia de coronavirus.
Cât despre încrederea în oameni, 54% dintre respondenţi au spus că aceasta a rămas la fel, în timp ce 35% au spus că a scăzut. Doar 11% din români cred că încrederea între oameni a crescut în urma pandemiei de coronavirus.
49% din respondenţii români au spus că niciodată nu au avut sentimentul de siguranţă. Doar 18% au spus că s-au simţit des în siguranţă în perioada pandemiei din ultimul an.
36% din respondenţi au spus că au suficienţi bani pentru un trai decent, însă asta nu însemană că-şi permit să cumpere obiecte mai scumpe.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XAti avut voi presa grija ca sa dezbinati oameni sa se stearga cea mai mica urma de empatie vata de cel de langa el,ati avut voi presa grija sa imapartiti oamenii intre vaccinati si ne sa se priveasca oamenii intre ei ca ciumatii ,sunteti singuri raspunzatori de panica si prostia numita covid indusa de voi presa raul cel mai rau al societatii creatori de scandal si de rau in lume.
Presa plătită a dezbinat oamenii, și îi dezbină în continuare la comanda dată de politicieni.
O boală este mărită sub lupa mass-media și prezentată ca fiind cât mai periculoasă cu putință.
Jurnaliștilor le place foarte mult asta mai ales pentru că au primit bani.
Cu o astfel de agendă, majoritatea oamenilor observă pentru prima oară [în viață] că mai există și boli presupus periculoase.
Sondaje pline de profunzime, ce mai !
Păi ,înainte de pandemie, oamenii erau pâinea lui Dumnezeu…
Îşi luau de la gură numai să-i poată hrăni pe toți homleşii, dacă vedeau pe unu că nu se descurcă cu banii, toți îşi goleau cardurile bancare ,numai să-l pună pe picioare pe ratat.
Se întâmpinau unii pe alții cu flori, zi de zi, îşi recitau poezii romantice unii altora,de câte ori se întâlneau, nu s-ar fi jignit unii pe alții pentru nimic în lume.
Era raiul pe pământ inainte de pandemie.
Sondaje beton!
Cool , man !!!