[eadvert]
Celebrul restaurant din Herăstrău a lui Paul Nicolau, cunoscut ca “Pescobar”, a fost închis de inspectorii ANPC, după ce au fost descoperite mai multe nereguli grave.
Restaurantul din Herăstrău al lui ”Pescobar” a fost închis de ANPC! Mai mult, reprezentanții Protecției Consumatorului cer Primăriei și DSP să intervină în acest caz.
Potrivit reprezentanților ANPC, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.
Ulterior, inspectorii care au mers să facă un control de rutină au constat că măsura închiderii temproare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.
Pe data de 22 iulie, autoritățile au dat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și au emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte, mai scrie rusa menționată mai sus.
În data de 28.06.2023 a fost emisa decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, au transmis reprezentanții ANPC, într-un comunicat de presă.
Neregulile găsite de inspectorii ANPC:
- folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
- prezența insectelor vii (muște) în unitate
- schimbarea stării termice a produselor
- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
- existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
- lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
- lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
- lipsa autorizației emisă de Primărie.
- produse alimentare cu data limita de consum depasită;
- utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
- nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului.
Trimite articolul
XLa localurile din Herastrau ai cea mai mare sansa sa te intalnesti cu o toxinfectie alimentara, ceea ce va transforma pranzul/cina respectiva intro experienta absolut de neuitat (pretul avand si el contributia lui semnificativa). Iar nenea asta mai are o locatie (cred ca de fapt cu aceea a inceput) langa o autogara, si clientela si praful care ambienteaza terasa respectiva fiind tot ceva deosebit. Tupeu netarmurit…