Ionuţ este corporatist şi lucrează de acasă din martie. El a devenit mai productiv cu 30% după ce a transformat toate pauzele de cafea, prânzul şi drumul spre job în muncă propriu-zisă. Însă graniţa dintre viaţa personală şi profesională aproape nu mai există în apartamentul său de două camere.
[eadvert]
„Am redus foarte mult pauzele din timpul programului de genul mâncat la restaurant, ieşit la cafea, ieşit la fumat şi alte activităţi de genul acesta. Resimt o serie de lipsuri. Apartamentul în care stau nu este adaptat la perioade mari de lucrat de acasă”, a declarat Ionuţ.
Conform unui studiu Eurofound, autorităţile din România promovează telemunca, dar nu ţin cont de consecinţele asupra angajaţilor.
Nici angajatorul nu e cu mult mai prejos pentru că îi vine mai greu să monitorizeze şi să controleze programul de lucru. Aproximativ 20% dintre angajaţii din România lucrează de acasă.
Psihologul Cristina Fulop îi sfătuieşte să nu facă ore suplimentare pentru că tentaţia lucrului de acasă este şi de a prelungi programul la nesfârşit
„Să ne organizăm programul astfel încât să avem o distincţie netă între treburile casnice şi activităţile profesionale. Să nu facem ore suplimentare foarte multe pentru că tentaţia lucrului de acasă este şi de a prelungi programul la nesfârşit, de a începe foarte devreme, de a profita de o insomnie, de a merge până târziu în noapte, de a întrerupe programul de lucru în timpul zilei, după aceea consumul este mult mai mare de a reintra în sarcină”, a afirmat Cristina Fulop.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!