Elevii implicați în această provocare se filmează în timp ce sar unii în brațele celorlalți cu mâinile întinse, precum Superman. Provocarea duce adesea la accidentări, contuzii sau chiar la alte incidente neplăcute. Pentru a preveni victimizarea copiilor prin acțiuni care le pot pune în pericol integritatea corporală, Poliția Română le recomandă elevilor să evite participarea la provocări periculoase, chiar dacă acestea par o modalitate de a atrage atenția colegilor, deoarece riscurile implicate pot depăși cu mult eventualele beneficii. De asemenea, este important ca aceștia să nu se lase influențați de presiunea grupului. Elevilor li se sugerează să analizeze cu atenție dacă merită să își pună viața sau sănătatea în pericol prin imitarea unor comportamente observate online, care pot părea amuzante pentru cei din jur.
„Stimați părinți, monitorizați, în permanență, activitatea online a copiilor dumneavoastră, fiți atenți cu cine interacționează și ce tip de conținut urmăresc și încurajați comunicarea deschisă, cu aceștia. Oferiți-le explicații în legătură cu riscurile la care se expun atunci când imită comportamente promovate online și ce consecințe grave ar putea avea acest tip de acțiuni”, îi încurajează Poliția Română pe părinți.
Profesorilor li se recomandă să cultive o comunicare deschisă cu elevii, oferindu-le acestora informații despre pericolele la care ar putea fi expuși. Este important ca aceștia să fie atenți la comportamentele elevilor și să sesizeze autoritățile imediat ce observă situații care ar putea pune în pericol siguranța sau viața acestora. De asemenea, se consideră esențială o colaborare constantă între profesori, părinți și autorități, astfel încât informațiile relevante să fie împărtășite și să contribuie la prevenirea incidentelor. Cetățenii care au cunoștință despre acest tip de provocări să apeleze numărul unic de urgență 112.
De-a lungul timpului, au apărut numeroase provocări periculoase care au circulat pe rețelele de socializare, atrăgând adesea elevii. Aceste provocări implică frecvent comportamente riscante sau dăunătoare, promovate ca fiind distractive sau curajoase. De exemplu, „Balena albastră” a fost un joc macabru apărut în jurul anului 2016 și asociat cu mai multe tragedii, inclusiv sinucideri ale adolescenților din diverse colțuri ale lumii.
Trimite articolul
XMulti elevi fara prea multa minte, cum apare o prostie pe rețele de socializare o fac si ei ca maimuțele, sa se de-a in spectacol, după care se accidentează pentru nesăbuință lor, ce își face omul cu mana lui………..Un lucru bun nu îl copiază numai pe cele negative.
Eu nu inteleg care este problema, selectia naturala trebuie lasata sa-si faca treaba si sa filtreze indivizii mai putin inteligenti 🙂