Aceasta constă în apeluri direct în aplicație, prin care clienții pot verifica dacă sunt sau nu victime ale unor fraude. Apelurile în aplicație sunt o soluție eficientă și protejată, care ajută la prevenirea escrocheriilor, întrucât nu pot fi replicate de hackeri.
Serviciul este disponibil momentan doar clienților de retail și poate fi accesat din secțiunea Ajutor/Securitate și fraudă din aplicație. În curând, această funcționalitate va fi extinsă și pentru clienții B2B. Apelul se realizează doar după ce a fost confirmat în prealabil în chat-ul din aplicație, ceea ce garantează că utilizatorul știe de această interacțiune înainte ca aceasta să aibă loc, eliminând astfel riscul unui „apel-surpriză” din partea unui escroc.
Într-un comunicat oficial, Revolut a menționat că fraudele de tip „impersonare” – în care infractorii se dau drept reprezentanți ai băncii, autorităților sau companiilor de încredere pentru a convinge victimele să transfere bani sau să divulge date confidențiale – au fost întâmpinate cu succes, numărul acestora scăzând semnificativ, chiar dacă numărul total de clienți a crescut cu peste 10 milioane în ultimii doi ani.
„Scam-urile de impersonare pot fi un pericol pentru foarte mulți utilizatori. Noi am ajuns la concluzia că singura modalitate de a preveni acest tip de fraudă este să le punem clienților la dispoziție instrumentele prin care să poată să rupă vraja escrocilor, înainte de a apuca să le trimită acestora bani. Este prioritar pentru noi să le punem la dispoziție soluții cât mai inovatoare pentru depista cât mai rapid un scam”, a declarat Woody Malouf, directorul Departamentului FinCrime Revolut, notează Economica.
De asemenea, Revolut recomandă clienților să folosească chat-ul din aplicație pentru orice problemă legată de contul lor, fiind un mod sigur și confidențial de a contacta echipa de suport.
În continuare, compania investește masiv în prevenirea fraudelor financiare, având acum peste 10.000 de angajați în departamentul de Prevenire a Fraudelor Financiare, reprezentând mai mult de o treime din totalul forței de muncă globale. În 2023, Revolut a prevenit fraude de peste 550 de milioane de euro, cu ajutorul soluțiilor de detectare a acestora în timp real și a resurselor educaționale puse la dispoziția utilizatorilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!