„Sunt două propuneri care se încadrează în linia Bolojan, adică reformă, tăiere de cheltuieli și respect pentru contribuabili. Este o reducere de circa 24% din structura Senatului și este, în mare parte, pe posturi reale, adică nu pe posturi libere sau alte lucruri. Deci, este o reducere care are o componentă destul de importantă reală. Orice modificare de organigramă se aprobă în plen. Tot ceea ce înseamnă economie – consumuri, cheltuieli – nu e necesar să treacă prin plen. Orice modificare – reorganizare, comasare – are un termen de implementare. Vedem cum aprobă Biroul permanent. Este o propunere”, a afirmat Fenechiu, după ședința primului Birou permanent, de marți, în care s-a decis convocarea Senatului în sesiune extraordinară.
Redus cu 24%
Senatorul PSD a estimat că după restructurare, numărul personalului se va reduce cu aproximativ 24%. Astfel, potrivit aprecierilor sale, dintr-un total de 796 de posturi, câte sunt în prezent, vor rămâne doar în jur de 610. Robert Cazanciuc a precizat, însă, că nu au fost făcute calcule pentru a vedea care sunt economiile realizate. El a mai spus că noua schemă de reorganizare va fi prezentată spre vot plenului.
Sindicaliștii de la Senat critică măsurile
„Sindicatul Funcţionarilor Publici Parlamentari, Sindicatul Personalului Contractual şi Sindicatul Şoferilor din Senatul României îşi exprimă ferm dezacordul faţă de măsurile propuse de preşedintele Senatului, domnul Ilie Bolojan şi secretarul general al Senatului, domnul Mario Ovidiu Oprea, privind modul de abordare a reorganizării instituţiei precum şi a reducerii numărului de angajaţi. Mai exact, fără o consultare aplicată cu sindicatele, fără o analiză amplă a complexităţii activităţii instituţionale, preşedintele şi secretarul general al Senatului intenţionează să reducă aproximativ 200 de posturi”, au transmis sindicaliştii în comunicatul de presă.
Trimite articolul
XAceste reduceri trebuie aplicate la toate instituțiile statului centrale și locale, ymfkarw cu personal pe linie politică și interese de grup PCR-pike cunoștințe relații, nepotism,
Bolojan Ilie are careva idei fixe. Concedierea. Marea problema e ca cei dați afară contesta concedierile în justiție. Castiga. Trebuie sa li se plătească retroactiv toate drepturile. Plus cheltuielile de judecata. De ce nu ne spuneți cât a platit Consiliul județean Bihor pentru toate astea? Nu era corect ca Bolojan Ilie sa suporte daunele.