Ministerul Educației organizează vineri, la ora 11:00, o ședință online în care va avea loc dezbaterea publică a proiectului „Profilul și standardele profesionale ale cadrului didactic din învățământul preuniversitar”. Potrivit anunțului, toți cei interesați de optimizarea acestor proiecte (persoane fizice și juridice, organizații non-guvernamentale/ale societății civile, asociații profesionale, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, reprezentanți ai presei) se pot înscrie pentru a participa la videoconferință, în limita a 100 de participanți. Înscrierile și propunerile pentru dezbaterea online se fac prin trimiterea unui e-mail la adresa dezbateripublice@edu.gov.ro până la ora 18:30.
Propuneri
Cei care doresc să își prezinte verbal propunerile trebuie să menționeze acest lucru în mesaj. Propunerile scrise, în format Word/PDF, specificând secțiunile, capitolele și articolele din proiectele de acte normative supuse dezbaterii, se trimit la aceeași adresă. Datele necesare pentru înscriere includ: numele și prenumele participantului/reprezentantului legal, după caz, organizația pe care o reprezintă, numărul de telefon, adresa de e-mail pe care se dorește comunicarea link-ului de conectare, precum și confirmarea participării la dezbatere.
„Pentru susținerea propunerilor/punctelor de vedere, persoanele înscrise la cuvânt vor avea la dispoziție 3 minute. În situația în care propunerile formulate sunt semnificative sub raportul conținutului, timpul dedicat susținerii acestora poate fi prelungit, o singură dată, cu încă 3 minute, de către coordonatorul/moderatorul ședinței publice. Intervențiile în cadrul ședinței vor avea loc în ordinea înscrierii”, se arată în anunțul transmis de Ministerul Educației.
„Profilul și standardele profesionale pentru profesori” este destinat formării inițiale și continue a profesorilor din învățământul preuniversitar. Acestea sunt organizate pe șapte domenii de competențe, trei etape de carieră (licențierea, gradul didactic II și gradul didactic I) și niveluri de învățământ: educație timpurie, învățământ primar, gimnazial și liceal, tehnologic și tehnologic dual.
Citiți principiile noastre de moderare aici!