Cursul se va desfășura pe platforma Microsoft Teams, pe parcursul a 40 de ore. Acesta va aborda diverse teme, precum:
- consumatorul și producătorul;
- relația consumatorului cu instituțiile financiare;
- banii și bugetul;
- economiile și realizarea proiectelor familiei.
După finalizarea cursului, participanții vor susține un portofoliu. Accesul la examen este condiționat de participarea pe toată durata de desfășurare a cursului. Certificatul de absolvire este emis de către Ministerul Educației și Cercetării, cu 10 Credite Profesionale Transferabile, CPT-uri.
„Acest demers instituțional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoștințe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a și pentru îmbunătățirea comportamentului financiar”, au declarat organizatorii.
Înscrierea la curs se face prin completarea fișei de înscriere și transmiterea unei adeverințe eliberate de școală, în care să se menționeze că profesorul predă disciplina „Educație socială”, la clasa a VIII-a. Numărul de locuri este limitat la 25, în ordinea primirii înscrierilor. Persoana de contact este Anca Străchinescu, telefon: 0748.886.818, email: anca.strachinescu@ibr-rbi.ro.
Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Română a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018. Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!