Arsene urmează să fie adus în ţară de unde va fi preluat de poliţişti sau de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au mai spus sursele citate.
[eadvert]
“La data de 10 martie, poliţiştii (…) au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Braşov”, informa un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.
Preşedintele CJ Neamţ a fost condamnat definitiv, pe 10 martie, de Curtea de Apel Braşov, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Iniţial, în aprilie 2022, Arsene primise la instanţa de fond (Tribunalul Braşov) o condamnare de 8 ani şi 4 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Braşov la 6 ani şi 8 luni.
CA Braşov a mai decis confiscarea de la şeful CJ Neamţ a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.
Ca pedeapsă accesorie, Ionel Arsene nu are mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România pe o perioadă de cinci ani după ce execută condamnarea.
Ionel Arsene a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în anul 2018, pentru trafic de influenţă, infracţiune săvârşită în 2013, în perioada când acesta era deputat.
Conform DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.
Concret, Ionel Arsene s-a înţeles cu Gheorghe Ştefan, zis “Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru a “scăpa” de preşedintele CJ Neamţ de la acea vreme, Culiţă Tărâţă.
Gheorghe Ştefan i-ar fi dat lui Arsene 100.000 de euro, bani care trebuiau să ajungă la şeful ANI, în schimbul declarării lui Culiţă Tărâţă în stare de incompatibilitate şi conflict de interese. Arsene a primit banii într-un restaurant din Bucureşti.
Înţelegerea dintre cei doi nu a fost respectată, astfel încât Gheorghe Ştefan şi-a cerut banii înapoi, însă nu i-a primit, astfel încât el l-a denunţat pe Arsene la DNA.
Ulterior, Arsene i-a propus lui Gheorghe Ştefan să-i dea o parte din bani sub forma unui contract de construire a unei şcoli într-o comună din Neamţ, contract atribuit unui apropiat al lui “Pinalti”. AGERPRES
Trimite articolul
XSper ca și sprâncenatul cam asa sa ajungă doamne ajuta!!!
-
Mai “columbian turbat” tu îl compari pe Bolojan cu astfel de lichele, gen Arsene, badalau,fostul primar ieșean nechita, morega, păsat, Dragoș Eftimie, dragnea, anghel stanciu,Bivolaru, Pâslaru,botiș, ion dumitru , ion stan, ghiveciu, surupaceanu, rebenciuc,pandele, și alți pungași majoritatea pad-ei, te înșeli au ajuns tu neica nimeni sa acuzi tu și să faci declarații idioate.
-
Băi acuzații idioate!!!știu ca dreptatea doare,dar asta e va veni și vremea când și sprâncenatul cu gashca lui de hoți vor răspunde pentru ciordeala de la noi,din fonduri europene și pentru tot garantat.iar tu gustere Acuzații idioate o să-mi dai atuncea dreptate.dar cred ca vei fii și tu cu ăstea în pârnaie și vei spala ciorapi la zâmbet de Luis de Funes ala sprâncenatus bolovanus ciordalecus,cachenarus,poponarus,cică pocait batal domnu pentru tote cele rele comise.
-
Ăștia sunt baronii locali, președinți Cj, primari, viceprimari, care fura pe rupte din banii publici și fac averi uriașe, iar pentru aceste infracțiuni sunt răsplătiți de onor parlament cu salarii imense nemeritate și pensii speciale pentru care nu fac mai nimic decât să sifoneze banii publici prin comisioane grase, șpăgi, și lucrări cu preturi umflate de 3-4 ori, își construiesc vile impunătoare din banii furați, mașini scumpe.
Va fi extradat foarte greu sau nu pentru ca e cetatean italian de acea sa si predat pe italieni nui intereseaza genul ala de infractiuni pentru care a fost condamnat Arsene in Romania apoi are propietati in Italia si nu ori ce deci este un personaj de vaza inca nu a fost judecat pentru podul prabusit bine acolo vina se imparte cu constructorul care zice ca a reabilitat podul.