„Eu aş face referendum dacă e oportun să scoatem aurul de Roşia Montană”, a spus Ciolacu.
Şeful Executivului a făcut precizarea înainte de şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.ro.
[eadvert]
Premierul a afirmat că Guvernul va aştepta, vineri, decizia ICSID în cazul Roşia Montană şi, în funcţie de prevederile acesteia, va decide cu privire la căile de urmat.
Tot joi, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că strategia de negociere în dosarul Roşia Montană va fi pusă în aplicare în momentul în care va începe dialogul cu titularii deciziei, în condiţiile în care în cursul zilei de vineri se aşteaptă pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile.
„Modalitatea prin care se va pune în aplicare decizia trebuie să fie cel puţin ca urmare a unei discuţii între comisia interministerială şi titularii acestei decizii, asta dacă există o cale de dialog. Dacă nu există această cale de dialog, atunci mă gândesc că se vor urma căile legale de executare silită, dar eu totuşi sunt convins că pe calea dialogului vom găsi cea mai bună soluţie de a duce la bun sfârşit decizia. Să vedem care va fi rezultatul acestei strategii de negociere. Am menţionat că avem o strategie de negociere pe care o vom pune în aplicare la momentul la care va începe dialogul cu cei care sunt titularii acestei decizii”, a declarat joi Marcel Boloş, care a participat la o conferinţă referitoare la perspectivele macroeconomice ale României.
El a precizat că suma maximă cerută de investitorul de la Roşia Montană este de 6,7 miliarde dolari, iar cea minimă „ceea ce au investit”.
„Minimumul a ceea ce a fost prezentat ca document, şi mă gândesc că este un minimum de la care porneşte decizia, este de un miliard de dolari, ştim acest lucru, şi în acest interval ar trebui să fie valoarea acestei decizii, respectiv valoarea impactului bugetar pe care îl vom avea din decizia de la Roşia Montană”, a precizat Marcel Boloş.
Boloş a reamintit că există şi perspectiva unei decizii nemonetare, iar această alternativă va fi luată în calcul de către instanţa arbitrală internaţională. AGERPRES
Trimite articolul
XSa nu ștergeți articolul! Uite ce idioți!
Si pe banii din aur, o sa dam pensii speciale la toti bugetarii, dublam numarul de bugetarii iar firmele de partid vor fura fara numar. Exact ca tarile Africane din care se aduc diamantele , sunt cela mai sarace tari din lume, sau Venezuela cea mai bogata tara la zacaminte de petrol din America, populatia moare de foame
Acum cand litigiul Rosia Montana sta sa se stinga, poate guvernantii si toate ong-urile dornice de curat si curatenie, vor gasi modalitati de acologizare a lacurilor cu steril otravitor.
I auzi referendum….. NU, nu suntem deacord! Dar dace musai trebuie sa fie de asa natura incat sa ne scota din rahat… Vrem redeventa minim 85%! nu 9 % cum s-a negociat initial si realizarea tuturor masurilor de reducere a impactului asupra mediului!
Tov Ciolanu – un referendum pentru eleiminarea pensiilor speciale se poate?
Da, da, da, dar cu conditia ca te muti langa iazul de decantare cu taoata familia ta Ciordelescule !!!
o sa fim de acord cu exploatarea aurului doar cand tara asta nu o sa mai fie condusa de hoti !