Sindicatele polițiștilor Sidepol și Europol protestează în mai multe județe și în București împotriva reducerii veniturilor, prin aplicarea prevederilor „Ordonanței trenuleț”.
În Maramureș, polițiștii au blocat circulația pe o stradă prin traversarea repetată a unei străzi, în Buzău a început o acţiune de donare de sânge, iar în mai multe județe se pichetează sediile, iar unii polițiști au intrat în grevă japoneză, a relatat G4Media.
Calendarul formelor de protest a fost anunțat de sindicatul Sidepol marți seara, printr-o postare pe rețelele de socializare. La Ialomița, polițiștii vor protesta în fața Inspectoratului Județean de Poliție cu blocarea activității, iar la Constanța, sediul IPJ va fi pichetat începând cu ora 12, înă nu a fost anunțată blocarea activității.
„Dolj , Arad şi Călăraşi – greva japoneză şi manifestare solidaritate cu colegii de la Ialomiţa prin ieşirea în faţa subunităţilor de poliţie, aplicare avertisment şi refuz de a lucra suplimentar! Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Timiş, Vâlcea, Giurgiu, Braşov, Bacău, Teleorman, Argeş, Cluj, Bihor, Caraş-Severin, Vrancea – aplicare avertisment, refuz de a lucra suplimentar şi participare masiva la protestul organizat perioada următoare la Bucureşti‼”, au scris reprezentanții sindicaliștilor printr-o postare pe rețelele de socializare.
Nemulțumirea sindicaliștilor se datorează prevederilor „Ordonanței trenuleț”, care a prevăzut reducerea drastică a veniturilor prin neplata sporului pentru orele lucrate în cursul zilelor de sâmbătă, duminică și de sărbători.
Sindicatul Europol a explicat recent că, prin adoptarea OUG „trenuleţ”, „poliţiştii vor pierde 1.170 de lei net din salariu în luna ianuarie 2025, doar pentru eliminarea majorării pentru orele lucrate în zilele nelucrătoare”,a mai relatat G4Media.
„Aceasta este o pierdere semnificativă pentru EXCLUSIV poliţiştii operativi, care se reflectă direct asupra motivaţiei şi condiţiilor de muncă. (…) Este clar că nu vorbim despre „îngheţarea” salariilor în cazul poliţiştilor, ci de veritabile tăieri care pot fi comparate cu cele din 2010, când salariile au fost tăiate cu 25%. Din acest motiv, vom avea nevoie de participarea tuturor poliţiştilor pentru aplicarea formelor de protest pe care le vom identifica. Doar prin presiune vom determina Guvernul şi MAI să elimine acest abuz de a nu plăti orele prestate de poliţişti în zilele de repaus şi de sărbători legale”, au transmis sindicaliştii Europol.
Trimite articolul
XMai bine ar renunta la figuri si ar invata sa vorbeasca
-
Mai bine ti-ai rezolva singur problemele la nevoie nu sa suni la 112… toti frustratii se gasesc sa comenteze cand vine vorba de politie…
-
Mai bine v-ați respecta uniforma, dacă înțelegi ce vreau să spun.
-
Au mai rămas în țară politicienii, polițiștii, pensionarii și proștii.
Cine îi plătește?
🙃
Kaka-Maka cea mai penală categorie, aceşti boactări ar trebui mai întîi să învețe să se comporte şi să vorbească civilizat, mulți de prin poliție sînt vai mama lor.
Oricum ei traiesc din spagi,celelalte venituri nu conteaza
Ce sa zic ce rau imi pare,slugile celor de la putere si-au luat-o in bot,daca imi amintesc bine nu specimenele astea imparteau amenzi si vanau pensionari in pandemie?Doar acum recent ii vizitau acasa pe cei care postau sau comentau ceva antisitem sa ii aresteze sau amendeze?Ce sa mai zic asa mila imi e de ei cum au ai de poor