Fiecare dintre aceste persoane îi înmânează ceva polițistului de frontieră, acesta punând în buzunarul pantalonilor ceea ce primește, notează Aradon.ro.
[eadvert]
În fapt, discuțiile de aici au pornit: Ce primește polițistul de frontieră de la fiecare pasager? „Șpagă”, pare să fi fost răspunsul celor care au comentat imaginile. Ei bine, Sindicatul Europol, printr-o postare pe această temă, pe Facebook, face lumină și spune că polițistul de frontieră efectua controlul la una dintre stațiile mobile deschise la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă și că pasagerii îi înmânează cărțile de identitate și certificatele digitale spre verificare.
„Polițist de frontieră filmat în timp ce lua șpagă. Aceasta a fost știrea care a fost publicată pe o rețea de socializare și preluată de mai multe agenții de presă, fără a exista în prealabil și un punct de vedere al colegilor noștri, ceea ce a dus la o prezentare distorsionată a situației reale. În fapt, videoclipul apărut în spațiul public este de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, din data de 19 decembrie când nu mai puțin de 112.000 persoane au intrat în țară numai prin punctele de trecere ale frontierei cu Ungaria, colegii noștri lucrând la capacitate maximă pe 10 fluxuri plus pe stațiile mobile de control la frontieră, traficul crescând cu aproximativ 250%. Colegul nostru care apare în imaginile video era planificat chiar la stațiile mobile de lucru, iar <<șpăgile>> despre care s-a spus, erau de fapt cărțile de identitate și certificatele digitale ale persoanelor pentru a putea fi verificate cât mai repede, în condițiile în care temperaturile de afară abia depășeau cu puțin 0 grade, polițiștii de frontieră stând ore în șir în asemenea condiții, când uneori nu-și mai pot mișca nici degetele de la mâini din cauza temperaturilor vitrege. Pentru că a îndrăznit să pună actele persoanelor în buzunar, iar apoi să le verifice pe rând, având și o stație mobilă de verificare asupra sa, colegului nostru i s-a pus direct eticheta de <<șpăgar>> sau <<hoț>>. Știm cu toții că știrile negative cu polițiști <<dau bine>> în presă, dar eforturile depuse de colegii noștri polițiști de frontieră în această perioadă nu trebuie răsplătite cu știri false, iar în toată această perioadă când toți românii se pregătesc de vacanță cu ocazia sărbătorilor Nașterii Domnului, colegii noștri sunt la datorie, indiferent de zi sau de condițiile meteo. Noi le dorim acestora misiuni ușoare și fără evenimente, iar ca <<șpagă>> să primească gânduri de bine și mulțumiri pentru că de aproape doi ani de la debutul pandemiei sunt constant în prima linie în slujba cetățenilor”, se arată în postarea Sindicatului Europol.
Trimite articolul
XTotusi poate ar trebui identificate si audiate persoanele care transmiteau “cartile de identitate” si “certificatele”. Doar asa, sa nu zica lumea ca noi restul, suntem luati de prosti.
E de inteles, e o munca dificila, salarii mici.
-
Mi se rupe sufletul de milă.oare cum se descurcă bieții de ei?
-
Si eu ma intreb, oare din ce reusesc ca sa traiasca dupa varsta de 50 de ani, atunci cand ies in pensie?
De fapt ei sunt trecuti in rezerva si primesc undeva in jur de 3600 -3800 de lei lunar ca subofiteri.
Ofiterii discuta despre cu totul alte sume, sa fim seriosi!
Oare rezista sa faca fată situatiei?
Sunt sigur ca nu!
De aceea majoritatea dovedesc ca se mai pot angaja intr-un al doilea job la privat.
Ptr. statul roman sunt considerati rezervisti si trimisi in pensie.
Insa ca muritori dovedesc ca sunt apti din toate punctele de vedere (atat fizic cat si mental) ptr. a presta orice munca.
Asa ca isi cauta locuri de munca bine platite si fara truda mare (nu in constructii, agricultura, sau pe diverse santiere la activitati exterioare care sa ii extenueze fizic stand in soare sau in ploaie) pe la privat, unde mai grebleaza inca 2500 – 3000 de lei in mana la serviciu de 8 ore.
In aceeasi situatie sunt si jandarmii sau pompierii.
Saracii…..
Si astia sunt rau tratati exact ca grevistele cucoane de la Casa de Pensii.
Ca si alea cer respectarea legii pe care tocmai in institutia aia cred ca nu o prea respecta nimeni. Incepind cu sefii si finalizand cu doamnele ce au programul direct cu publicul de la ghiseie.
Niste intretinuti ai societatii sunt cu totii.
la ce scumpiri sunt,… te mai miri ?!
Nu cred ca era vorba de carti de identitate, un politist cand primeste o carte de identitate se uita la persoana in cauza si la poza sa vada ca e vorba de aceeasi persoana. Cam greu sa bagi 40 de carti de identitate si pasapoarte in buzunarul de la pantaloni, nu credeti? Ce s-a intamplat? Inainte spaga o strangea soferul de autocar a furat din bani si acum o strange politaiul?
-
Cartea de vizita a unei tari se prezinta la intrare. Cand vezi politistii nostri corupti, slinosi, bortosi si care dau pe afara de prostie si aroganta nu poti sa nu ai decat un sentiment de dezgust si scarba.
In acea zonă sunt două categorii de persoane: cei care trec frontiera și polițiștii.
Sunt curios cine a realizat filmarea și de ce?
Cetățeanul a fost nemulțumit că i s-a cerut prea mult, sau un polițistul a fost nemulțumit că nu a fost inclus în circuit?
Aștept un punct de vedere din partea celor pensionați din ,,sistem” , foarte buni cunoscători ai fenomenului.
Oricum, buzunarele polițiștilor nu sunt făcute pentru cărțile de identitate.
-
Ce zice Sindiucatul Europulii de politistul sub acoperire care a lucrat ca sofer pe tir si si-a demascat 6 colegi care luau mita la politia de frontiera si aia bagau in buzunar buletine pasapoarte si pasapoarte covid? Bihon nu s-a deranjat sa dea stirea desi era vorba de Vama Bors.