Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a publicat pe site-ul instituției o atenționare privind faptul că polițele de asigurare încheiate de Euroins România încetează de drept începând cu data de 8 decembrie, 7 decembrie fiind ultima zi de valabilitate, cu excepția contractelor de asigurare de garanții, care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Potrivit autorităților, peste 840 de mii de șoferi încă mai au asigurări auto obligatorii emise de Euroins, companie intrată în faliment în primăvară.
„După data de 7 Decembrie 2023 (ultima zi de valabilitate a polițelor de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA, cu excepția celor încadrate în clasa de asigurări 15 Garanții) creditorii de asigurare se pot adresa FGA cu o cerere de plată de restituire primă, Anexa 9 la Norma ASF nr. 24/2019, pentru a solicita restituirea diferenței de primă pentru perioada rămasă neacoperită. În cazul polițelor de asigurare pentru care a operat încetarea de drept, nu mai este necesar un demers suplimentar, în sensul notificării asigurătorului cu privire la încetarea respectivei polițe de asigurare. FGA va continua să instrumenteze cereri de deschidere dosar daună primite de la patenți ai Societății Euroins Asigurare-Reasigurare SA, pentru evenimente produse până la data de 07 Decembrie 2023, inclusiv“, conform mesajului transmis de FGA.
Polițele RCA mai scumpe
Polițele RCA au ajuns să fie mai scumpe chiar și cu 80%. De exemplu, un șofer cu o Clasă B8 a plătit în luna februarie a acestui an, înainte de falimentul Euroins, suma de 752 de lei pe an. În momentul de față, cea mai bună ofertă este cu 300 de lei mai mult, ceea ce înseamnă că șoferul va plăti peste 1.000 de lei pe an. Criteriile care pot influența prețul polițelor RCA sunt: județul unde este înmatriculată mașina, capacitatea cilindrică, de kilowaţi, vârsta șoferului și de istoricul de bonus.
Ce amenzi riscă șoferii care vor fi depistați fără RCA
Șoferii care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei sau chiar reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii. Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au precizat că, în prezent, sunt pe piață 8 firme care practică RCA și care sunt sustenabile din punct de vedere al solvabilității. De asemenea, au fost verificate sistemele IT ale asiguratorilor și intermediarilor, pentru a exista garanția că nu vor fi blocaje după data de 7 decembrie.
[eadvert]
Trimite articolul
XAm dat eu deja. Motor 1.9 TDI am platit 1480 lei.
Euroins nu va plateste diferentele celor care mai au asigurare ei raman fain frumos cu bani in buzunar si fraieri cu buza unflata cand aceste polite emise trebuiau sa ramana valabile pana la final si pagubiti despagubi de fond sau cine trebuie dar cum statul este cel mai mare hot trage teapa fara rusine , nu cunosc pe nimeni care sa fi reusit sa isi recupereze dieferenta de bani de la aceasta firma si nu cred ca a reusit cineva si asta cu complicitatea statului
-
mie mi s-a rambursat suma de 650 ron in toamna . Am depus cererea a doua de la inceperea procedurii de depunere a solicitarii de rambursare.
Daca se vroia cu adevarat o rezolvare a acestei hotii,trebuia decidentii sa faca de asa maniera incat de azi cei carora le expira asigurarea sa primeasca diferenta de bani direct in facura noii asigurare ( practic sa se scada acea suma ) nu sa ne puna pe drumuri sa ne cautam dreptatea in instante ! Da deh,hotii cu banii fraierii cu paguba,asai in romania hotilor cu acte in regula !
” xxxxx”
Cate clase ai? “cu buza unflata”. Si asta fara sa continuam cu analfabebismul din postarea ta. De ce ti-ai facut asigurarea la eurouins? Pentru ca era ieftin? Cat timp ai vrea sa-ti ramana valabila ieftinelea? Pana mori?