Anchetatorii au vizat locuința din comuna clujeană Florești a patroanei, sediul din Aleșd al firmei deținute de aceasta, dar și domiciliul și firma unui bărbat de 31 de ani, din Câmpia Turzii, județul Cluj, care este considerat complicele femeii. Cu ocazia descinderilor, au fost obținute „date de interes utile cauzei”, au explicat oficiali din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.
”Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, femeia de 65 de ani ar fi folosit și prezentat documente și date false, inexacte și incomplete în momentul depunerii solicitării pentru obținerea unor fonduri nerambursabile, de la bugetul de stat, în care erau atestate împrejurări nereale, în ceea ce privește activitatea desfășurată, persoanele angajate și achiziția de echipamente efectuată, în realitate acestea fiind fictive”, se arată într-o informare a Poliției Bihor.
Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 31 de ani, care deține o societate comercială în Cluj-Napoca, ar fi confirmat, în mod fictiv, vânzarea și livrarea unor echipamente și utilaje către firma din Aleșd. Drept urmare, aceasta din urmă ar fi obținut, în luna iulie 2020, o finanțare din fonduri de stat de 199.999,99 de lei.
[eadvert]
Pentru a recupera prejudiciul cauzat, urmează să fie instituite sechestre asigurătorii pe bunurile femeii și ale complicelui său.
„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză”, se mai precizează în comunicatul Poliției bihorene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!