Din 2016, cele două probe erau la alegerea fiecărei facultăți sau universități, iar metodologia aprobată prin OME 3.691/2024 prevedea că se susțin una sau două probe, nu ambele.
Acum, universitățile trebuie să își adapteze regulamentele proprii în conformitate cu ordinul de ministru care modifică regulile de finalizare a studiilor superioare.
Potrivit Art. II: „Instituțiile de învățământ superior acreditate sau autorizate provizoriu elaborează și aplică propriul regulament de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire, licență/diplomă și disertație, în conformitate cu metodologia-cadru aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.691/2024, cu modificările și completările ulterioare, începând cu anul universitar 2025-2026”.
Trimite articolul
XUn ministru ilegitim pus de un președinte ilegitim, deci practic tot guvernul este ilegal.
Hai marș!
Gata doar cu lucrarile cumparate si facute de unii sau altii, in nici un caz de student. Doar sa nu existe “ajutor” la exeman
din ce partid este asta?
-
partidul national iliot
La multi ani tuturor !
Suntem blestemati, mai ales cei din invatamant, sa avem asemenea ministri ai Educatiei. Sincer nu stiu cum a ajuns “intai statatorul” Universitatii Babes-Bolyai.