Alexia a fost cea mai gravă victimă a unui accident rutier produs la Pașcani. Aceasta făcea parte dintr-un ansamblu folcloric și mergeam la un spectacol de colinde. La un moment dat, șoferul în vârstă de 62 de ani nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a părăsit carosabilul, răsturnându-se într-un șanț.
[eadvert]
Alexia era membră a ansamblului folcloric “Flori de măr” din Curtești și urma să danseze, alături de colegii ei, pe scena unui festival din Slobozia.
„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. Fetiţa este detubată, respiră singură. Sperăm să aibă o evoluţie bună a copilului. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi să intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85 la sută.
Va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie. Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună.”, a declarat doctor Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul spitalului.
𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐚 𝐯𝐚 𝐫𝐚𝐦𝐚𝐧𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐀𝐓𝐈 𝐢𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟓-𝟕 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐬𝐮𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯, 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐧𝐝 𝐬𝐚 𝐟𝐢𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐮𝐬𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐧𝐨𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐡𝐢𝐫𝐮𝐫𝐠𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞.
„Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor. După trecerea fenomenelor inflamatorii acute, în 3-5 zile va mai urma reconstrucţia structurilor nervoase a membrului superior stâng, după care, după încă 3-4 zile, acoperirea defectelor cutanate.
𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚 𝐨 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐞𝐢
În sala de operaţii practic au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri. Fără suportul şi participarea tuturor acestor colegi, practic un singur om nu ar fi putut să realizeze nimic, nu ar fi avut cum să ajungă la vreun rezultat la acest copil.
Replantarea unor segmente mari amputate de membre superioare este posibilă doar în condiţiile în care se efectuează continuu epurare extrarenală, plasmafereză, în timpul efectuării intervenţiei chirurgicale în sala de operaţie. Fără aceste manevre de terapie intensivă suportivă nu poate fi executată replantarea unui segment amputat de o asemenea dimensiune.”, a completat Sidonia Susanu.
Trimite articolul
Xin sfirsit si vesti bune
Felicitari echipei de medici! Gest suprem de omenie! Respect intregii echipe!
Ce stire a la ierevan. Ce medici? Ce spital? Ce oras?
FELICITĂRI GRUPULUI DE MEDICI OAMENI CU SUFLET, CARE AU REUȘIT SA SALVEZE O FETITA ȘI VIITORUL EI!
DECI MAI SINT ȘI DOCTORII DE OMENIE, NU NUMAI CEI INTERESAȚI DOAR DE BANI!!
TOATĂ STIMA ȘI RESPECTUL FATA DE TOȚI CEI IMPLICAȚI!
Astfel de operatii facea si dr. Gălățeanu, in Oradea, la sp.militar. Felicitari tuturor cadrelor medicale! Copilul s a nascut a doua oara!
Acolo a fost intervenția lui Dumnezeu
Mulțumiți lui Dumnezeu pt.tot si pt.toate…
Domnul sa fie slăvit in veci pt.toate!