„În seara asta (miercuri) a fost adoptată modificarea anexelor 2 și 3 ale HG 553 din 2020 privind prelungirea Stării de Alertă pe teritoriul României, începând cu data de 17 iulie 2020. Măsurile care au fost propuse și adoptate sunt următoarele:
Purtarea măștii în spații publice
Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au îndeplinit vârsta de cinci ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și altele asemenea, falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
[eadvert]
Comitetele Județene stabilesc orarele
Spațiile și intervalele orare se stabilesc prin propunerea DSP, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane în spațiile și în intervalele orare respective, unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară stabilite în condițiile Legii.
Proprietarii trebuie să afișeze informații privind obligativitatea purtării măștii
„Totodată, administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite (…) afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, adică acest lucru trebuie să fie vizibil. Dacă ia decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, să impună măsura portului măştii în spaţii deschise, în anumite intervale orare, în spaţiile respective, la intrarea în ele sau în zona respectivă trebuie să fie afişat acest lucru, ca să fie cunoscut de populaţie”, a explicat Arafat.
Operatorii economici trebuie să respecte orarul de lucru
„A doua propunere acceptată este următoarea: operatorii economici care desfăşoară activitatea în spaţiile prevăzute la punctul 3, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a Comitetului Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile prevăzute la punctul 4 se stabilesc pentru unităţile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului şi/ sau un număr în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2″, a declarat Arafat.
Activitate limitată
„În privinţa intervalelor orare – se poate limita până la o anumită oră activitatea în amplasamente cum am dat exemplele înainte; (decizia) se ia la propunerea fie a Grupului tehnico-ştiinţific din cadrul Comitetului Naţional, fie a comitetului judeţean dintr-un anumit judeţ sau al municipiului Bucureşti, se aprobă, ca decizie, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi devine obligatorie”, a spus Arafat.
Şeful DSU a menţionat că urmează o altă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cel mai probabil joi, în care vor fi propuse zonele sau unităţile teritorial-administrative unde “se va aplica restricţie de orar de lucru sau de activitate a unor amplasamente”.
Vezi AICI HG privind noile restricții
Trimite articolul
XAcest impostor, ori cal troian al societatii romanesti ar merita soarta lui Benito Mussolini. Dar nu suntem salbatici si va raspunde penal pentru genocid, alaturi de toti cei implicati, de la doctori la politisti. Solutii ieftine si eficiente precum hydroxychloroquina exista, dar nu iese profitul/planul de vanzari alaturi de frica si controlul popular.