Potrivit noilor prevederi, perioada maximă pentru utilizarea voucherelor la comercianţi se reduce de la 14 zile la 7 zile, iar beneficiarilor care rezervă un voucher şi nu îl utilizează le va fi restricţionată, pentru acel an, posibilitatea de a solicita un alt voucher pentru acelaşi tip de echipament.
„Este al patrulea an de funcţionare a Programului Rabla pentru electrocasnice şi eu cred că toate programele multianuale de succes ale AFM trebuie, pe de-o parte, să evolueze odată cu inovaţiile tehnologice şi, pe de altă parte, să îşi păstreze scopul fundamental – acela de a proteja mediul. Am introdus reguli noi care sperăm să reducă semnificativ numărul voucherelor rezervate dar neutilizate, pe parcursul unui an”, a declarat ministrul Tánczos Barna.
O altă prioritate a ediţiei din 2022 este direcţionarea bugetului de 100 milioane lei către înlocuirea aparatelor electrocasnice cu consum ridicat de energie. De aceea, autorităţile au decis să scoată televizoarele din categoria echipamentelor eligibile.
„În ceea ce priveşte televizoarele, datele ne arată că, în ultimii ani, echipamentele vechi, cu consum ridicat de energie, au dispărut treptat din piaţă, în bună parte şi datorită includerii
televizoarelor în ediţiile mai vechi ale programului. Am decis, aşadar, ca anul acesta să le scoatem din lista echipamentelor eligibile, deoarece considerăm că programul şi-a atins obiectivele în ceea ce priveşte acest tip de echipament şi putem direcţiona bugetul către celelalte tipuri de echipamente, pentru care aceste obiective încă nu au fost atinse”, a precizat ministrul Barna Tánczos.
La ediţiile precedente ale programului, voucherele s-au epuizat în câteva minute.
[eadvert]
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XApropo de neutilizarea voucerelor!
Caz patit de mine: Inainte de voucher laptop decent la 1200 lei
Dupa voucher acelasi laptop 1600 lei
Voucherul penru ce era?
-
Pentru ca pretul sa poata sa creasca nejustificat. Sa nu crezi nici o clipa ca se va face ceva pentru tine ca cetatean al acestei tari.