Rafila a spus că s-a intrat pe un trend descrescător și e o diferență foarte mare, nu numai în ceea ce privește media săptămânală a numărului de decese, ci și durata de evoluție a acestui val, care va avea o durată mai scurtă.
[eadvert]
„Sperăm că și numărul de decese înregistrat în acest în acest val să fie net inferior situației din valul 4, când, în total au fost înregistrate 24.000 de decese. În ceea ce privește evoluția numărului de testări raportate, observați că rata de pozitivitate a scăzut de la circa 30 % la sfârșitul lunii ianuarie. E vorba de media săptămânală de 19,5%, deci o scădere semnificativă care se corelează foarte bine și cu scăderea numărului de cazuri”, a spus Rafila.
Potrivit ministrului, tulpina Omicron devine cvazidominantă în România și peste 95% din totalul secvențierilor arată că bolnavii au această tulpină.
„Cred că această evoluție va încheia de fapt și acest al 5-lea val al pandemiei în următoarele 3 săptămâni. Cred că în următoarele 3 săptămâni putem să discutăm despre revenirea la valori scăzute ale numărului de infectări și sperăm să revedem acest trend cât mai rapid. Poate mai repede decât 3 săptămâni. În ceea ce privește numărul de cazuri de la terapie intensivă, o primă țintă, dacă vreți, ar trebui să fie atinsă, ar trebui să fie scăderea sub 50 % a gradului de ocupare a paturilor de la terapie intensivă, adică sub 900 de cazuri la terapie intensivă. Și, bineînțeles, acest lucru să fie corelat cu un trend descrescător general al numărului de cazuri noi înregistrate, dar și al numărului de cazuri internate și în secțiile de terapie intensivă”, a mai spus Rafila.
Ministrul Sănătății a precizat că a fost o scădere a numărului de cazuri intervalul 14 – 21 februarie.
„Această evoluție descendentă este legată de faptul că nu există niciun fel de estimare că se va ajunge la maximul ocupării capacităților de spitalizare, respectiv de spitalizare la secțiile de terapie intensivă. Am trecut cu bine de acest val. A fost o abordare corectă din punct de vedere al sănătății publice, care a menținut deschise școlile care a menținut deschise activitățile economice și care cred că se va solda în final și cu mult mai puține victime. Sigur sunt lucruri care tin de modul în care tulpina Omicron produce îmbolnăvirile, dar având în vedere numărul mare de cazuri înregistrat până în acest moment, cred că a fost o bună abordare”, a mai declarat Alexandru Rafila.
(sursa: Mediafax)
Trimite articolul
XVine valul 6,7,8,9,10 dle. Rafila ?
Ne-am saturat de mascarada asta ieftina !!
S-au scumpit toate din cauza acestei “crize” !!
Cea mai mare bătaie de joc asupra omenirii din istorie. Morții dacă ar învia care au murit înainte de aceasta mascarada ar prefera întoarcerea în lumea de dincolo.
rafila = un gargarist ca toti marii specialisti de la noi. Intruchiparea “pulei cu ochi”.
Dar, așa cum s-a știut ziua și ora exactă a începerii războiului din Ucraina, tot la fel se știe și în Germania când această variantă nu o să mai fie periculoasă, când îmbolnăvirile vor fi foarte rare și când se vor ridica restricțiile, adică exact la ora 0:00 în data de 19 martie!
Un fel de a spune că se ridică restricțiile, pentru că, după cum este planul, se vor ridica doar câteva, cât să ne facem speranțe, cât să ne mai treacă din năduf, cât să adunăm răbdare pentru următorul lockdown!
10 ani Jilava si tie
Ai trecut nu bine prin valul 5 ci f. rau cu zeci de mii de infectati si mii de decese, iar rafila se lauda ca si cum ar fi un suuces, da poate un succes negativ cat se poate de mare. ar trebui sa-l munstre constiinta pentru cei decedati, pentru care nu a facut nimic ca sa-i salveze decat vorbe goale dar nu a luat nici o masura pentru combaterea pandemiei.