Anunțul demisiei a fost făcut pe pagina oficială a ministrului Sorin Cîmpeanu.
“Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului național de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, a transmis Cîmpeanu.
Acesta a mai punctat că în mandatul de ministru a “pus bazele reformei România Educată:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
[eadvert]
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului “Masă caldă” în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu este acuzat că a plagiat un curs universitar în 2006. Universitatea Bucureşti a reacţionat la acuzaţia adusă ministrului şi cere o analiză serioasă, realizată „fără niciun fel de presiune”.
Trimite articolul
XOare ce părere au despre asta domnii parlamentari de Bihor Adrian Hatos și Aurel Caus? Pe cea a lui Ioan Mang o stim.
E plin de plagiator prin guvern în frunte cu generalul premier toți doctori docenti biata Leana lui Nicu era fetita pe lângă astia cărei dau clasa la titluri când ei sunt niște zerouri cu funcții Bodoc brangardierul ministru de Bihor lea dat tonul și nimeni nui contesta pregătirea și plagiaturile, fata nu-l ajuta se vede clar cât e de destept