„Ministerul Educației și eu personal dorim ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învățare. De aceea, există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor și autorităților publice locale, în așa fel încât să nu existe discuții de trecere în on-line, când,de facto, copiii au nevoie să vină la școală”, spune Ligia Deca.
[eadvert]
Referitor la posibilele dificultăți ale școlilor de a suporta facturile la energie electrică, noul ministru al Educației amintește că acestea au prețurile plafonate.
„Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise, indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. De altfel, există OUG 119/2022, care specificaă faptul că unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate, atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze. În esență, orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, Ministerul Educației a purtat discuții cu toți inspectorii școlari generali pentru a solicita condiții normale de funcționale și am solicitat execuția bugetară pentru bunuri și servicii și previziunile pentru anul viitor. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale, atunci acestea trebuie aduse la cunoștința noastră, în așa fel încât la rectificarea bugetară să asigurăm toate resursele necesare în așa fel încât nicio școală să nu trebuiască să închidă pentru că nu-și poate achita facturile de utilități”, încheie Deca.
MEDIAFAX
Trimite articolul
XTaiati-va salariile si pensiile speciale, nenorocitilor, daca nu sunt bani pt scoli !
Lasa ca vine iar covidul si o sa fie foarte bine sa fie online. Ipocriti ordinari, gunoaie infecte…