„Avem o veste proastă pentru cei care credeau că ne va pica sistemul și nu va merge sistemul și modulul e-Factura. Până în momentul de față au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri – 675.000 de facturi. Ne așteptăm ca în cursul acestei săptămâni această creștere să ajungă până la un milion de facturi pe zi”, a declarat Marcel Boloș, luni, într-o conferință de presă.
De asemenea, ministrul Finanțelor a adăugat că raportarea se face în termen de cinci zile de la emiterea facturii. „Reamintesc că funcționăm în paralel cu cele două sisteme, respectiv sistemul de raportare a facturilor în modulul nostru de factură electronică și opțiunea clasică de emitere a facturii și apoi raportare a ei. Raportarea se face în termen de cinci zile de la emiterea facturii. Dacă se întrerupe sistemul după ce se reia partea de factură electronică, termenul rămâne același, de cinci zile în vederea raportării”, a explicat ministrul Finanțelor.
[eadvert]
Este important de precizat că după data de 1 iulie neraportarea în sistemul e-Factura reprezintă contravenție. Microîntreprinderile vor putea fi sancționate între 1.000 și 2.500 de lei, pentru întreprinderile mijlocii amenzile vor fi între 2.500 și 5.000 de lei, iar pentru întreprinderile mari între 5.000 și 10.000 de lei.
România, țara din UE cu cea mai mare evaziune fiscală
„Este un instrument puternic pentru ca noi să urmărim în timp real lanțurile de fraudare, permițându-ne să luăm măsuri imediate pentru a identifica și pentru a stopa participarea persoanelor impozabile la astfel de activități frauduloase. Am susținut săptămâna trecută o conferință de presă la Ministerul Finanțelor în care am prezentat pe larg stadiul implementării e-Factura, în care am răspuns și celor care pun la îndoială sistemul. Concret, testele arată că suntem în stare să prelucrăm pe zi zeci de milioane de facturi. În tot acest proces vreau să fie clar că suntem alături de contribuabili. Au o perioadă de grație să implementeze sistemul fără să fie sancționați și le suntem alături cu toate informațiile de care au nevoie în tot acest parcurs“, a spus ministrul Marcel Boloș.
RO e-Factura (II) Părerea specialiștilor. Informații utile pentru antreprenori
Trimite articolul
XVestea buna ar fi dacă acest impostor, creație din pix al lui Bolojan și sluga preacucernica a acestuia, si-ar anunță demisia. Cum a ajuns insul asta ministru? Ce fel de cursuri poate el sa tina? Unde mai pui că mai conduce și doctorate.
-
Si le face pe toate in acelasi timp :::)))))
O fi avand ziua mai mult de 24 de ore in cazul lui.
Om cu greutate, si dupa cum zicea Einstein, unde e masa multa se dilata timpul.
Totul e relativ! -
E la fel de pregatit ca si celalalt fost ministru al PSD-ului, omul care predă la Universitatea Sorbonica din Oradea si e mereu invitat la televiziunile prietene ale partidului, ca să iși dea cu părerea.
Adica doi proști cu cabină !
Dar …. sunt proștii nostri.
daca e vorba de TVA de ce obliga si pe cei care nu sunt platitori de TVA
monitorizare…..
Un bou cu staif
Oare cine ne-a blestemat in halul acesta , ca suntem condusi doar de din astia ? 🙁
dar cate contracte de munca s-au desfacut incepand cu 2024 nu ne spune?
Glumeț rău pe banii noștri individul asta. O rușine pentru Bihor. Pentru Universitatea din Oradea
e-facturile trebuiau făcute de acum 20 ani. Omu’ ăsta are lipsă de profesionalism. Comentarii de doi bani. Până la urmă UE ne împinge de la spate să implementăm modul electronic.
-
Al tau e de 1 ban?
Vestea cea mai proasta e ca tot ca prostii o sa votati toti pnl si psd si alte partide de cacat si anul asta. Asta e cea mai proasta veste!
In tarile civilizate e factura se foloseste doar in tranzactiile care depasesc 50.000 euro. Nu pt orice chilipir de 1000, 2000 euro. Evaziunea se face la sumele mari.