Reprezentanții Ministerului Mediului susțin că programul SUMAL își dovedește eficiența, zilnic fiind emise în medie 15.000 de avize de însoțire a mărfii pentru transportul de masă lemnoasă.
[eadvert]
Potrivit Ministrului Mediului, programul SUMAL 2 are ca obiective combaterea tăierilor ilegale și simplificarea activității în domeniol silvic.
La aproape o lună de la operaționalizarea programului, acesta își dovedește eficiența, susține Gelu Puiu, secretar de stat pentru Păduri.
„Zilnic se emit în medie 15.000 de avize de însoțire a mărfii pentru transportul masei lemnoase. […] La ora actuală, după cum ne arată cifrele, 50.895 de persoane sunt utilizatori ai sistemului, dintre care 8.495 sunt persoane autorizate pentru a efectua controale în acest domeniu, 11.325 de operatori economici își desfășoară activitatea în acest sistem informatic. Sunt înregistrate 24.868 mijloace de transport, precum și masa lemnoasă existentă la 31.939 de depozite, activitatea a 9.160 de persoane angajate în cadrul ocoalelor silvice de stat, 3.282 din rândul ocoalelor private”, a spus secretarul de stat.
Sursa: Mediafax
Citiți principiile noastre de moderare aici!