Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei/inoculare.
[eadvert]
Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic naţional de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inoculare.
Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.
„Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență menită să acopere cheltuielile de deplasare. De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.
Sursa: Mediafax
Trimite articolul
XCiudat :
Asa de disperati sunteti ca sa imtepati lumea , ca ati ajuns ca sa intepati si baba care merge sa isi cumpere la piata o legatura de patrunjel.
De unde disperarea asta pentru intepat , aveti ceva plan de la sefii care conduc lumea ?
Ca pana una alta , mor cu multi mai multi oameni de foame si de alte boli decat de raceala asta a voastra. .
Bună seara,
Am o întrebare simplă :
E testat vaccinul pe cobai ?
Mulțumesc ,
Florin
-
Cât timp durează elaborarea unui vaccin?
Elaborarea unui vaccin reprezintă un proces care durează 10 ani sau mai mult. Procesul e divizat în câteva etape:
Vezi aici :
Bună ziua,
Am o întrebare simplă :
Cobai (șoareci de laborator) fac covid?
Mulțumesc ,
Florin
-
Orice medicament trebuie testat pe animale înainte de a fi aplicat pe oameni, ca să se afle efectele secundare.
-
Conform căror norme?
Cine reglementează dar și cine poate oferi derogare de la aceste norme?-
Tată-tău când o luat-o pe măta, nu i-o făcut o normă de probă?
Așa și cu vaccinele astea.Trebe probă.-
Zici tu? Bazându-te pe ce?
Pe inteligenta ta sclipitoare?
Dar totuși, cine reglementează și cine poate oferi derogare de la aceste norme?
-
-
-
Dati-le bani circarilor. ca si asa nu au facut nimic pt familiile are au avut covid, ce sa mai zic de un telefon macar sa se intereseze de persoana bolnava, bine ca primesc bani din orice. Incompetenti cu diplome!