„Încă un moment ruşinos pentru acest Parlament, încă un moment ruşinos al democraţiei româneşti postdecembriste. Această lege pe care o propuneţi votului astăzi şi împotriva căreia numai USR va vota, este legea menţinerii pensiilor speciale. Pensiile speciale sunt un cancer care macină solidaritatea, dreptatea, echitatea din această societate. Pensiile speciale spun aşa: dacă te numeri într-o serie de privilegiaţi, ai bătrâneţile îndestulate şi asigurate, dacă nu, cu necazul a 95% din români, ghinion, cum a spus preşedintele vostru, Iohannis”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, la dezbaterea asupra proiectului legii pensiilor speciale.
Judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de la Curtea Constituţională, precum şi personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 221 alin. (1), cu o vechime de cel puţin 25 de ani realizată numai în aceste funcţii, se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data pensionării”, se arată în proiectul de lege.
[eadvert]
Potrivit acestuia, cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.
“De pensia de serviciu beneficiază, la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii, judecătorii, procurorii, judecătorii de la Curtea Constituţională, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de la Curtea Constituţionala şi personalul de specialitate juridică prevazut la art. 221 alin. (1) cu o vechime între 20 şi 25 de ani numai în aceste funcţii, în acest caz cuantumul pensiei fiind micşorat cu 1% din baza de calcul pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală de 25 de ani în aceste funcţii. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net avut în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, mai subliniază proiectul.
Persoanele care au o vechime de cel puţin 25 de ani numai în funcţiile enumerate la alin. (1) se pot pensiona la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de sistemul public de pensii şi pot beneficia de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au o altă ocupaţie.
“În acest caz, pensia de serviciu este egală cu 80% din baza de calcul reprezentată de media indemnizaţiilor de încadrare brute lunare şi a sporurilor avute în ultimele 48 de luni de activitate înainte de data eliberării din funcţie, raportate la un judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional. De această pensie de serviciu pot beneficia numai persoanele care au fost eliberate din funcţie din motive neimputabile acestora. Cuantumul net al pensiei de serviciu nu poate fi mai mare de 100% din venitul net aferent venitului brut din ultima lună de activitate înainte de data eliberării din funcţie, raportate la un judecător sau procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad profesional”, se mai arată în proiect.
sursa: AGERPRES
Trimite articolul
XO sa plătiți voi la anul politicienilor la alegeri veți vedea
Speciali la ciordit tui în gura pe toți cu toată neamul lor de nemernici,trădători,ciorditori,corupți,sper ca toți ajung la pârnaie sau în fața puști ca Ceaușescu doamne iartal ăla măcar a fost un președinte și om politic de nota 10 fața de cacanari astea.
Asta inseamna pentru politrucii parveniti de la putere depensiilor speciale, adica mentinerea lor in continuare pprivilegiati, rusine parlamentului scelor care au votat asa ceva.
Singurul partid care doreste eliminarea pensiilor speciale este USR, ceilalti sunt pentru pastrarea si sporirea lor.
Punctul de pensie, pentru ceilalti romani, ramane la valoarea de 40% in cuantumul salariului mediu lunar ! Din toata perioada lucrata.
Chiar admitand ca salariul judecatorilor trebuie sa fie mare – atragator pentru oamenii competenti si prevenind coruptia – diferenta de estimare mi se pare exagerata.
Sigur, frica de o noua interventie a CC. Unde, dupa toate legile din lume dar nu si de la noi, majoritate judecatorilor sunt -in acest caz- in conflict de interese , Dar , la Dumnezeu si in Tara Romaneasca ….
Asta înseamnă popor prost. Pt pensiile speciale de ce nu se iese in strada? Dacă se aduna oamenii peste ei cum a fost cu ordonanța noaptea ca hotii nu credeți ca dispar pensiile speciale? In mâinile noastre e puterea, nu in mâinile lor. Dar asta e, e ușor sa ne revoltam la caldura cu telefonul in mâna. De ce nu se fac demersuri pt proteste de data aceasta?
-
Si culmea ,ca majoritatea celor cu pensii speciale de acum sunt cei care au ciuruit lumea pe strada la Revolutia din 89 🙁
-
Bolojan nu era in 89
-
mai votati nesimtitii de la PNL care si-au facut campanie electoraaa la alegerile trecute promitandu-ne eliminarea pensiilor speciale… niste gunoaie !!!
-
Votam PNL ca vrem dezvoltare
Primarii si presdintii de Cj, cume Bolojan merita pensii speciale. Privatii trebuie sa produca bani mai multi, si taxati la sange. Un patron nu trebuie sa ramana cu mai mult de un salar mediu, indiferent de afacere
-
Adevaraaat ! m…da, Bolojan merita dar toti ceilalti nu